Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Νορβηγία θα διαθέσει 1,16 δισ. δολ. για επενδύσεις σε ΑΠΕ στις αναπτυσσόμενες χώρες

Η Νορβηγία θα διαθέσει 1,16 δισ. δολ. για επενδύσεις σε ΑΠΕ στις αναπτυσσόμενες χώρες
Νορβηγία: Διαθέτει 1,16 δισ. δολ για ανανεώσιμη ενέργεια στις αναπτυσσόμενες χώρες

Η Νορβηγία θα διαθέσει 10 δισ. κορόνες (1,16 δισ. δολάρια) σε πέντε χρόνια για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις αναπτυσσόμενες χώρες, για τη μείωση των εκπομπών ρύπων, ανέφερε η κυβέρνηση της χώρας, και κάλεσε τους ιδιώτες επενδυτές να συνεργαστούν.
Το ταμείο για το κλίμα, το οποίο διαχειρίζεται το Νορβηγικό Επενδυτικό Ταμείο για αναπτυσσόμενες χώρες, Norfund, από το επόμενο έτος θα υποστηρίξει projects για τη μείωση της εξάρτησης από ορυκτά καύσιμα, ιδιαίτερα από άνθρακα.
Δυνητικά θα μπορούσε να κινητοποιήσει περί τις 100 δισ. κορόνες σε επενδύσεις μέσω συνεργασιών με ιδιωτικά κεφάλαια και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συνεισφοράς της Νορβηγία στην επίτευξη της συμφωνίας και των στόχων για βιώσιμη ανάπτυξη.
Αντιμέτωπες με την κριτική από τον αναπτυσσόμενο κόσμο ό΄τι η προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής του στερεί την πρόοδο που απολαμβάνουν τα πιο εύπορα κράτη, οι πλούσιες χώρες δέσμευσαν περισσότερα από ό,τι πριν από μια δεκαετία, για να διοχετεύσουν 100 δισ. δολάρια ετησίως σε χρηματοδότηση από το 2020 και μετά, για να βοηθήσουν τις φτωχότερες χώρες να αντιμετωπίσουν την πρόκληση να προσαρμοστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης