Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στο τραπέζι του ΟΠΕΚ+

Η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στο τραπέζι του ΟΠΕΚ+

Οι υπουργοί των χωρών του ΟΠΕΚ+ συναντώνται αργότερα σήμερα για να αποφασίσουν την πολιτική τους από τον Αύγουστο και μετά

Η συμμαχία ΟΠΕΚ+ θα μπορούσε να προσθέσει περίπου 2 εκατ. βαρέλια/ημέρα πετρελαίου στην αγορά μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου, δήλωσε σήμερα 1/7 πηγή του ΟΠΕΚ+ στο Reuters καθώς ο οργανισμός χαλαρώνει τους περιορισμούς εν μέσω ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας και ράλι των τιμών πετρελαίου.

Η πηγή είπε ότι οι μηνιαίες αυξήσεις θα ανέρχονται σε λιγότερο από 0,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Άλλη πηγή του ΟΠΕΚ+ είπε ότι η Σαουδική Αραβία, κορυφαίος παραγωγός του ΟΠΕΚ, και η Ρωσία, επίσης κορυφαίος παραγωγός που δεν είναι μέλος του Οργανισμού, είχαν προκαταρκτική συμφωνία για την χαλάρωση των περιορισμών στην παραγωγή από τον Αύγουστο.
Οι τιμές πετρελαίου παρέτειναν την άνοδό τους μετά την είδηση αυτή, με το πετρέλαιο μπρεντ να κινείται στα 76 δολάρια το βαρέλι, κοντά σε υψηλό 2-1/2 ετών.
Οι υπουργοί των χωρών του ΟΠΕΚ+ συναντώνται αργότερα σήμερα για να αποφασίσουν για την πολιτική τους από τον Αύγουστο και μπορεί να εξετάσουν επίσης να παρατείνουν τη συνολική συμφωνία για περιορισμούς στην παραγωγή και πέραν του Απριλίου του 2022, όπως δήλωσαν νωρίτερα πηγές.
Ανταποκρινόμενος στην κατάρρευση της ζήτησης για πετρέλαιο λόγω της κρίσης της COVID-19, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) καθώς και η Ρωσία και άλλοι σύμμαχοι, μια συμμαχία γνωστή ως ΟΠΕΚ+, συμφώνησε τον περασμένο χρόνο σε μείωση της παραγωγή κατά σχεδόν 10 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τον Μάιο του 2020, αίροντας σταδιακά τους περιορισμούς έως τα τέλη του Απριλίου του 2022.
Οι μειώσεις αυτή τη στιγμή φθάνουν περίπου τα 5,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης