Τελευταία Νέα
Ενέργεια

WSJ: Προς αύξηση της παραγωγής κατά 500 χιλ. βαρέλια/ημέρα προσανατολίζεται ο OPEC+

WSJ: Προς αύξηση της παραγωγής κατά 500 χιλ. βαρέλια/ημέρα προσανατολίζεται ο OPEC+
Ο OPEC και οι σύμμαχοί του, που απαρτίζουν το σχήμα OPEC+, πρόκειται να εξετάσουν την αύξηση της παραγωγής τους κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα

Ο OPEC και οι σύμμαχοί του, που απαρτίζουν το σχήμα OPEC+, πρόκειται να εξετάσουν την αύξηση της παραγωγής τους κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα κατά τη συνεδρίασή τους που είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.
Συμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται εκπροσώπους του σχήματος, ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί του, με de facto ηγέτη τη Ρωσία, κινούνται προσεκτικά όσον αφορά την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, καθώς παραμένει αβέβαιη η εξέλιξη της ζήτησης δεδομένου ότι οι οικονομίες παγκοσμίως καταγράφουν διαφορετικούς ρυθμούς ανάκαμψης από την υγειονομική κρίση.
Ο OPEC+ στις αρχές του 2020 μείωσε την παραγωγή του κατά 9,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα, καθώς η πανδημία του κορονοϊού εξάλειψε τη ζήτηση.
Έκτοτε αυξάνει αργά αλλά σταθερά την παραγωγή του και μέχρι τον επόμενο μήνα θα έχει προσθέσει συνολικά περίπου 4 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Νωρίτερα, αυτήν την εβδομάδα, οι τιμές του αργού άγγιξαν τα 72 δολάρια το βαρέλι, που είναι το υψηλότερο επίπεδο 2,5 και πλέον ετών, πριν υποχωρήσουν λίγο χαμηλότερα.
Σημειώνεται ότι τα μέλη του OPEC+ είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσουν την 1η Ιουλίου προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Επί του παρόντος εξετάζουν το ενδεχόμενο να αυξήσουν την παραγωγή τους κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο, ενώ εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν παρόμοιες αυξήσεις τους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης