Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Κέρδη 0,3% για το αργό στο 72,15 δολάρια, σκαρφάλωσε σε υψηλό 2 ετών

Πετρέλαιο: Κέρδη  0,3% για το αργό στο 72,15 δολάρια, σκαρφάλωσε σε υψηλό 2 ετών

Για επιστροφή των τιμών στα επίπεδα προ της πανδημίας το δεύτερο εξάμηνο του 2022 κάνουν λόγο κορυφαίοι traders

Σχετικά Άρθρα

Για πέμπτη ημέρα αυξήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, κλείνοντας στα 75 δολάρια το βαρέλι καθώς τα διυλιστήρια των ΗΠΑ άντλησαν περισσότερα αποθέματα αργού για να αυξήσουν τη δραστηριότητα και να καλύψουν την ανάκαμψη της ζήτησης, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters την Τέταρτη 16 Ιουνίου 2021.

Αποθέματα

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 7,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 11 Ιουνίου, ανέφερε η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ), καθώς η χρήση διύλισης αυξήθηκε στο 92,6%, υψηλότερα από τον Ιανουάριο του 2020, πριν από την επιδημία κορωνοϊού.
Η άντληση του αποθέματος ήταν ισχυρότερη από το αναμενόμενο, καθώς αυξήθηκαν και οι εξαγωγές, ένα ακόμα σημάδι για τη βελτίωση της ζήτησης παγκοσμίως.

Τα συμβόλαια

Το αργό πετρέλαιο αναφοράς Brent κέρδισε 40 σεντς, ή 0,5%, κλείνοντας στα 74,39 δολάρια το βαρέλι, φθάνοντας στο υψηλότερο σημείο από τον Απρίλιο του 2019 και σημείωσε κέρδη σε πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις.
Το αργό πετρέλαιο των ΗΠΑ, τύπου WTI κέρδισε 3 σεντς, ή 0,3% στα 72,15 δολάρια το βαρέλι, αφού έφτασε τα 72,99 δολάρια, υψηλότερα από τον Οκτώβριο του 2018.

Ζήτηση

«Με τα διυλιστήρια να ξεπερνούν τα 16 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και οι εξαγωγές να συνεχίζουν να είναι ισχυρές, θα είναι δύσκολο για τα αποθέματα να αποφεύγουν συνεχείς μειώσεις καθώς προχωράμε στο peak της καλοκαιρινής περιόδου", δήλωσε ο Matthew Smith, διευθυντής έρευνας για την αγορά εμπορευμάτων εμπορευμάτων στην ClipperData.

OPEC+

Η αξία του Brent αυξήθηκε κατά 44% φέτος, υποστηριζόμενη από περικοπές εφοδιασμού με επικεφαλής τον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και συμμάχων, γνωστό ως OPEC+, και την ανάκαμψη της ζήτησης.
Ο OPEC+ μείωσε τις περσινές ιστορικές περικοπές προσφοράς, αλλά εξακολουθεί να παρακρατεί εκατομμύρια βαρέλια ημερήσιας προσφοράς από την αγορά.
Στελέχη μεγάλων εμπόρων πετρελαίου δήλωσαν την Τρίτη 15 Ιουλίου ότι αναμένουν ότι οι τιμές θα παραμείνουν πάνω από 70 δολάρια και θα απαιτήσουν να επιστρέψουν στα επίπεδα πριν από την πανδημία, το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης