Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Equinor: Επισπεύδει τις επενδύσεις στις ΑΠΕ

Equinor: Επισπεύδει τις επενδύσεις στις ΑΠΕ
Η Equinor θα επισπεύσει τις επενδύσεις στην ανανεώσιμη ενέργεια και στις λύσεις χαμηλού άνθρακα

Η Equinor θα επισπεύσει τις επενδύσεις στην ανανεώσιμη ενέργεια και στις λύσεις χαμηλού άνθρακα, τόνισε η εταιρεία, καθώς εντείνεται η πίεση να αποδείξει ότι μπορεί να προσαρμοστεί σε ένα πιο πράσινο μέλλον.
Η κρατική νορβηγική εταιρεία τόνισε πως θα διαθέσει περισσότερα από το 50% των επενδύσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2030, από το λιγότερο από το 5% το 2020, μετά από αιτήσεις για αλλαγή από επενδυτές και κάποιους Νορβηγούς πολιτικούς.
Η πίεση εντάθηκε τον προηγούμενο μήνα καθώς ένα ολλανδικό δικαστήριο έδωσε εντολή στη Shell να κινηθεί πιο επιθετικά για να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και η ΙΕΑ δήλωσε ότι ο κόσμος πρέπει να σταματήσει τις επενδύσεις σε νέα projects πετρελαίου και φυσικού ααερίου από το επόμενο έτος για να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων ρύπων μέχρι τα μισά του αιώνα.
Ο CEO της Equinor δήλωσε πως η εταιρεία θα πετύχει τον προηγούμενο στόχο για ετήσια αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και αερίου μέχρι το 2026, καθώς νέα πεδία εμφανίστηκαν, αλλά μέχρι το 2030 η ημερήσια παραγωγή θα είναι σχεδόν ίση με το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης