Τελευταία Νέα
Ενέργεια

KPMG: Οι CEOs σε εταιρείες ενέργειας αφουγκράζονται την αλλαγή

KPMG: Οι CEOs σε εταιρείες ενέργειας αφουγκράζονται την αλλαγή
Οι προκλήσεις και οι προτεραιότητες των επικεφαλής εταιρειών ενέργειας στο επίκεντρο παγκόσμιας έρευνας της KPMG
Σχετικά Άρθρα

Οι προκλήσεις και οι προτεραιότητες των επικεφαλής σε εταιρείες ενέργειας αναδεικνύονται στην παγκόσμια έρευνα της KPMG 2021 CEO Outlook Pulse Survey.
Η έρευνα αναδεικνύει ότι οι CEOs σε εταιρείες ενέργειας αφουγκράζονται την αλλαγή, επαναπροσδιορίζουν τους κινδύνους και αυξάνουν την αυτοπεποίθηση των προοπτικών ανάπτυξης του κλάδου.
Η βιομηχανία της ενέργειας εξακολουθεί να αποτελεί έναν απαραίτητο κλάδο για την οικονομία, καθώς οι οργανισμοί σε όλες τις βιομηχανίες αρχίζουν να προετοιμάζονται για μια νέα πραγματικότητα και ανάκαμψη από τον αντίκτυπο της COVID-19.
Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάζουν μια εικόνα αισιοδοξίας στη βιομηχανία που αγκαλιάζει τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της πανδημίας.

Τα βασικά μηνύματα

Τα βασικά μηνύματα που προκύπτουν από τους CEOs των εταιρειών ενέργειας περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
― Το 37% βλέπει μια επιστροφή στην ομαλότητα προς το τέλος του 2021, ενώ το 43% δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις και οι δραστηριότητές τους έχουν αλλάξει για πάντα ως αποτέλεσμα της πανδημίας.
― Το 60% σχεδιάζει να εφαρμόσει πιο αυστηρές πρακτικές περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG).
― H βιωσιμότητα και η κλιματική αλλαγή αναγνωρίστηκαν ως ο κορυφαίος κίνδυνος για την ανάπτυξη του οργανισμού τους τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με το 43%.
― Το 57% δηλώνει ότι ανησυχεί ότι δεν θα έχουν όλοι οι υπάλληλοί τους πρόσβαση σε ένα εμβόλιο COVID-19 και το 37% δηλώνουν ότι ανησυχούν για την παραπληροφόρηση σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου COVID-19 και τις δυνατότητες που μπορεί να έχει στους υπαλλήλους που επιλέγουν να μην το χορηγηθούν.
― Το 100% δηλώνει ότι είναι σίγουροι για τις προοπτικές ανάπτυξης της ενεργειακής βιομηχανίας και το 93% αισθάνεται σίγουρο για τις προοπτικές άμεσης ανάπτυξης στη δική τους επιχείρηση.
― Το 83% αναμένει χαμηλή έως μέτρια δραστηριότητα M&A (Mergers and Acquisitions) τα επόμενα τρία χρόνια.
Με αφορμή τα αποτελέσματα της έκθεσης ο Δημήτρης Παπακανέλλου, γενικός διευθυντής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της KPMG στην Ελλάδα δήλωσε: «Ο κλάδος της ενέργειας διέρχεται μια περίοδο μεγάλης αλλαγής, η οποία οδηγείται από την ολοένα και μεγαλύτερη ευαισθησία σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και την μεταστροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Στο πλαίσιο αυτό, οι προοπτικές του κλάδου διαφαίνονται εξαιρετικές, κάτι που αναγνωρίζεται καθολικά από τους CEOs των εταιρειών του κλάδου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης