Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πιέσεις στο πετρέλαιο - Στα 68,63 δολ/βαρέλι υποχώρησε το brent

Πιέσεις στο πετρέλαιο - Στα 68,63 δολ/βαρέλι υποχώρησε το brent
Με απώλεις έκλεισαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου

Με απώλειες έκλεισαν σήμερα 5/5 οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τις προοπτικές της παγκόσμιας ζήτησης για αργό, παρά στοιχεία από τις ΗΠΑ που έδειξαν τη μεγαλύτερη μείωση αποθεμάτων από τον Ιανουάριο.
Πολλές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν χαλαρώσει ή αναστείλει τα μέτρα lockdown και άλλες σχεδιάζουν να πράξουν το ίδιο, καθώς τα κρούσματα μειώνονται χάρη στην εμβολιαστική εκστρατεία, ενώ τα ταξίδια διεθνώς αρχίζουν να ξανακερδίζουν έδαφος, γεγονός που θα αυξήσει τη ζήτηση για καύσιμα.
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, τα νοσοκομεία της Ινδίας παραμένουν γεμάτα ασθενείς, με ελλείψεις και μικρή κρατική βοήθεια, καθώς και με ελλείψεις σε οξυγόνο.
Οι χώρες - μέλη του OPEC, επίσης, αρχίζουν να επιστρέφουν μέρος της παραγωγής που είχαν νωρίτερα περικόψει στην αγορά, γεγονός που συμπιέζει τις τιμές.
Η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι τα αποθέματα αργού της χώρας υποχώρησαν κατά 8 εκατ. βαρέλια την εβδομάφα που ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου. Αναλυτές σε έρευνα της S&P Global Platts ανάμεναν πτώση 3,9 εκατ. βαρελιών, ενώ το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο είχε ανακοινώσει την Τρίτη πτώση 7,7 εκατ. βαρελιών.
Το Brent παράδοσης Ιουλίου, σημείωσε πτώση -0,36%, στα 68,63 δολ. το βαρέλι.
Το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιουνίου κατέγραψε απώλειες -0,64%, κλείνοντας στα 65,27 δολάρια το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης