Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνεχίζει ανοδικά το πετρέλαιο – Στα 65,24 δολ. το brent, στα 61,49 δολ. το αμερικανικό αργό

Συνεχίζει ανοδικά το πετρέλαιο – Στα 65,24 δολ. το brent, στα 61,49 δολ. το αμερικανικό αργό

Πετρέλαιο: Νέα άνοδος των τιμών - Στα 65,24 δολ. δολάρια το Brent

Σταθερά ανοδικά συνεχίζει το πετρέλαιο τύπου Brent, με αναλυτές της Goldman Sachs να εκτιμούν ότι η τιμή του θα ξεπεράσει τα 70 δολ. εντός των επόμενων μηνών.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου brent παράδοσης σημείωσε άνοδο +3,7% στα 65,24 δολάρια το βαρέλι.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Απριλίου κατέγραψε κέρδη +3,8% στα 61,49 δολάρια το βαρέλι.
Η παραγωγή στις ΗΠΑ επιστρέφει σταδιακά σε φυσιολογικά επίπεδα, μετά το σοκ που προκάλεσε ο παγετός που κάλυψε το Τέξας την προηγούμενη εβδομάδα.
Η δυναμική ανάκαμψη της ζήτησης μετά το πλήγμα της πρώτης φάσης της πανδημίας του κορωνοϊού οδήγησε τις διεθνείς τιμές του αργού σε υψηλό, με την Goldman να προβλέπει επιτάχυνση του ράλι, καθώς η κατανάλωση ξεπερνά την προσφορά από πλευράς των χωρών του OPEC+ και των παραγωγών σχιστολιθικού των ΗΠΑ.
Σαουδική Αραβία και Ρωσία, εξάλλου, βαδίζουν προς μια συνεδρίαση του OPEC+ την επόμενη εβδομάδα με διαφορετικές απόψεις σχετικά με τις ποσότητες που πρέπει να προστεθούν στην προσφορά τον Απρίλιο.
Το βασίλειο θέλει να διατηρήσει την παραγωγή σταθερή, με τη Μόσχα να τάσσεται υπέρ μιας αύξησής της.
«Η απόφαση του OPEC+ υποβόσκει ως πιθανός κίνδυνος για την αγορά του πετρελαίου», σημειώνει ο Stephen Brennock, αναλυτής στην PVM Oil Associates.
Παρ' όλα αυτά, οι τιμές «αναμένεται να παραμείνουν σε σταθερά ανοδική πορεία» συμπληρώνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης