Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Προκηρύχθηκαν τα δυο πρώτα προγράμματα του Πράσινου Ταμείου για την απολιγνιτοποίηση

Προκηρύχθηκαν τα δυο πρώτα προγράμματα του Πράσινου Ταμείου για την απολιγνιτοποίηση
Προκηρύχθηκαν τα πρώτα προγράμματα του Πράσινου Ταμείου
Τις δυο πρώτες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για τη χρηματοδότηση «πράσινων» δράσεων, με δικαιούχους τους λιγνιτικούς δήμους Αμυνταίου, Φλώρινας, Εορδαίας, Κοζάνης και Μεγαλόπολης ενέκρινε το ΔΣ του Πράσινου Ταμείου κατά την χθεσινή (8/7) του συνεδρίαση.
Η πρώτη πρόσκληση αφορά στη υποβολή Σχεδίων Δράσης για την Ενέργεια και το Κλίμα και η δεύτερη στην χρηματοδότηση παρεμβάσεων για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας, με θετικές κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία.
Οι λεπτομέρειες των προσκλήσεων καθώς και οι τεχνικοί οδηγοί υποβολής των προτάσεων βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Πράσινου Ταμείου www.prasinotameio.gr

Πρόσκληση στους ιδιώτες για επενδυτικά σχέδια από την Συντονιστική Επιτροπή ΣΔΑΜ

Ανοιχτή πρόσκληση προς φορείς του ιδιωτικού τομέα για την υποβολή μη δεσμευτικών επενδυτικών προτάσεων και αναπτυξιακών σχεδίων που μπορεί να αξιοποιηθούν για την κατάρτιση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) των λιγνιτικών περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή ΣΔΑΜ υπό τον κ. Κωστή Μουσουρούλη.
H Συντονιστική Επιτροπή θα θέτει τις προτάσεις και τα σχέδια υπόψη της Τεχνικής Επιτροπής (ΤΕΣΔΑΜ) που θα προχωρά σε προκαταρκτική αξιολόγησή τους στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων (ωριμότητα έργου, αξιοπιστία του φορέα της επενδυτικής πρότασης, οικονομική βιωσιμότητα επένδυσης, συμβατότητα με το masterplan της Δίκαιης Μετάβασης, αναπτυξιακά οφέλη για την εκάστοτε περιοχή κλπ.).
Τα αποτελέσματα θα ληφθούν υπόψη για την κατάρτιση του ΣΔΑΜ και του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027.
Η Τεχνική Επιτροπή, πρόεδρος της οποίας είναι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης, συμβουλεύει και υποστηρίζει την Συντονιστική Επιτροπή ΣΔΑΜ σε σχέση με τα επενδυτικά σχέδια που υποβάλλονται στην τελευταία.
Συνεργάζεται δε κατά περίπτωση με άλλους κρατικούς φορείς καθώς και με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Οι προτάσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση te@sdam.gr, με την συμπλήρωση τυποποιημένου Τεχνικού Δελτίου Πρόταση το οποίο έχει αναρτηθεί μαζί με τη σχετική Πρόσκληση στην ιστοσελίδα ΣΔΑΜ (www.sdam.gr).
Τα αποτελέσματα της διαδικασίας προ-αξιολόγησης θα ανακοινώνονται εμπιστευτικά στους οικονομικούς ή/και επενδυτικούς φορείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης