Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Παναγιωτάκης (ΔΕΗ): Τα φωτοβολταϊκά είναι το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας σε σχέση με την Ευρώπη

Παναγιωτάκης (ΔΕΗ): Τα φωτοβολταϊκά είναι το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας σε σχέση με την Ευρώπη
Ο κ.Παναγιωτάκης χαρακτήρισε το πρόγραμμα της ΔΕΗ για τα επόμενα χρόνια «εξαιρετικά φιλόδοξο»
Τα φωτοβολταϊκά είναι το μεγαλύτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελλάδας σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και η ΔΕΗ έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καθώς διαθέτει πολλές εκτάσεις για τη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικού Ρεύματος από Φωτοβολταϊκά (ΠΟΣΠΗΕΦ) που έγινε στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ.Παναγιωτάκης χαρακτήρισε το πρόγραμμα της ΔΕΗ για τα επόμενα χρόνια «εξαιρετικά φιλόδοξο», καθώς «μέχρι το 2022 θα τετραπλασιάσει την εγκαταστημένη της ισχύ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μέχρι το 2030 θα την 15πλασιάσει.
Θα αυξήσουμε τις επενδύσεις μας στον τομέα αυτό με πολύ μεγαλύτερους ρυθμούς από αυτούς που προβλέπει ο ενεργειακός σχεδιασμός».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), Βασίλης Τσολακίδης, είπε πως «αυτή την περίοδο η χώρα μας έχει εκπονήσει ένα μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό με σοβαρούς και φιλόδοξους στόχους. Προβλέπεται τριπλασιασμός των επενδύσεων στα φωτοβολταϊκά μέχρι το 2030.
Γενικά οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ο τομέας που θα γίνουν πολύ μεγάλες επενδύσεις, προβλέπεται περίπου ένα επενδυτικό πακέτο 35 δισ. ευρώ μέχρι το 2030 για να επιτευχθούν οι στόχοι».
Ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μιχάλης Βερροιόπουλος, συμπλήρωσε πως τα φωτοβολταϊκά ξαναμπαίνουν στον χάρτη της ενέργειας στη χώρας, μετά τη μεγάλη κρίση που βίωσαν το 2014, με το καινούργιο σύστημα στήριξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Εκ μέρους της ΠΟΣΠΗΕΦ ο πρόεδρος, Γιάννης Παναγής, τόνισε πως «οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι το μέλλον» και πως «η φετινή χρονιά θα είναι σηματωρός, γιατί έχουμε μια επανεκκίνηση στο κομμάτι των επενδύσεων».
Στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, Κώστας Γιουτίκας. Είπε πως η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας σε συνεργασία με τους Δήμους προσανατολίζονται ώστε «να δημιουργήσουν ενεργειακές κοινότητες οι οποίες θα μας επιτρέψουν να δώσουμε σε ομάδες πληθυσμών (που είναι) ιδιαίτερα ευαίσθητες, ενεργειακή επάρκεια».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης