Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Βουτιά» 1,7% για το αμερικανικό αργό – Πιέσεις από την άνοδο του δολαρίου και εν αναμονή του ΟΠΕΚ

«Βουτιά» 1,7% για το αμερικανικό αργό – Πιέσεις από την άνοδο του δολαρίου και εν αναμονή του ΟΠΕΚ
Άνω των 75 δολ. το Brent και άνω των 66 δολ. το αμερικανικό αργό
Ελεύθερη πτώση σημείωσε η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI), καθώς οι επενδυτές φαίνεται ότι μαζεύουν την έκθεσή τους στο πετρέλαιο, εν αναμονή της συνόδου του ΟΠΕΚ στις 22 Ιουνίου 2018, ενώ αρνητικά επέδρασε και η άνοδος του δολαρίου.
Σημειώνεται ότι η αγορά αναμένει πως Σ. Αραβία και Ρωσία θα πιέσουν τον ΟΠΕΚ να υπάρξει άρση των ορίων παραγωγής που έχουν τεθεί από τον Ιανουάριο του 2017 έως και σήμερα.



Την ίδια ώρα, όμως, οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για τη μείωση της τροφοδότησης των αγορών με ιρανικό πετρέλαιο, από τη στιγμή που οι ΗΠΑ υπαναχώρησαν από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ενώ η ημερήσια παραγωγή της Βενεζουέλας συνεχώς μειώνεται.
Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2018 για το αμερικανικό αργό να υποχωρήσει 1,9% και να διαμορφωθεί στα 66,75 δολάρια, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε να χάνει έως και 3%.



Πτωτική κίνηση, αλλά σαφώς πιο ήπια, για το Brent, με το αντίστοιχο προθεσμιακό συμβόλαιο να υποχωρεί μόλις 0,04% στα 75,27 δολάρια, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε να κινείται και με θετικό πρόσημο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Brent έχει υποχωρήσει άνω του 5% στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε φθάσει σε υψηλό 3,5 ετών άνω των 80 δολαρίων.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης