Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σημαντικός «παίκτης» στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με επένδυση 45 δισ. δολαρίων

Σημαντικός «παίκτης» στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με επένδυση 45 δισ. δολαρίων
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η ADNOC, είναι η 12η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως και απασχολεί περισσότερους από 55.000 εργαζόμενους
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιδιώκουν να καταστούν ένας σημαντικός παράγοντας στην αγορά πετρελαίου, τονίζει ο σουλτάνος Ahmed Al Jaber, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου του Αμπού Ντάμπι (ADNOC).
«Η ADNOC θα επεκτείνει την επιχειρηματική της εστίαση με τη δημιουργία πολλών ευκαιριών πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην επόμενη φάση καθώς διαβλέπει τεράστιες αναπτυξιακές ευκαιρίες στον τομέα της διύλισης πετρελαίου», σημειώνει ο Al Jaber
στο CNBC.
Αναφέρθηκε ειδικότερα στη βιομηχανία διύλισης και πετροχημικών και στη διανομή πετρελαϊκών προϊόντων και φυσικού αερίου.
Τα κράτη του Περσικού Κόλπου, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατέχουν παραδοσιακά κυρίαρχη θέση στον τομέα των πρώτων υλών, ο οποίος καλύπτει την εξερεύνηση, την εξόρυξη και την παραγωγή αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η ADNOC, είναι η 12η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως και απασχολεί περισσότερους από 55.000 εργαζόμενους.
Εκτιμάται ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα  κατέχουν περίπου το 6% των παγκόσμιων αποθεμάτων αργού πετρελαίου.
«Αυτή είναι μια φυσική επέκταση για την επιχειρηματική δραστηριοποίηση του Αμπού Ντάμπι στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου», δήλωσε ο Al Jaber.
«Τώρα είναι καιρός να επεκτείνουμε σημαντικά το χαρτοφυλάκιό μας και ο τρόπος με τον οποίο θα το κάνουμε αυτό θα είναι πολύ έξυπνος και θα επικεντρωθεί στη δημιουργία μακροπρόθεσμων στρατηγικών εταιρικών σχέσεων», συνέχισε.
Η ADNOC ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 45 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια, προκειμένου να εδραιώσει τον ηγετικό ρόλο της στην παγκόσμια αγορά της διύλισης πετρελαίου.
Ο Al Jaber αναμένει ότι η ζήτηση για πετρελαϊκά  προϊόντα θα σημειώσει άνοδο κατά 150% έως το 2040 λόγω της ταχείας ανάπτυξης των αναδυόμενων ασιατικών οικονομιών, ιδίως της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης