Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Nike υπογράφει νέα συμφωνία για μονάδα παραγωγής αιολικής ενέργειας στο Τέξας

tags :
Η Nike υπογράφει νέα συμφωνία για μονάδα παραγωγής αιολικής ενέργειας στο Τέξας
Η εταιρεία αθλητικής ένδυσης Nike, έχει υπογράψει δεύτερη συμφωνία για την παραγωγή αιολικής ενέργειας
Η εταιρεία αθλητικής ένδυσης Nike, έχει υπογράψει δεύτερη συμφωνία για την παραγωγή αιολικής ενέργειας, με την Avangrid Renewables, για μονάδα αιολικής ενέργειας 86 μεγαβάτ, στο αιολικό πάρκο Karankawa στο Τέξας.
Η Avangrid Renewables είναι θυγατρική της Avangrid και μέλος του ομίλου Iberdrola.
"Αυτή η συμφωνία μας επιτρέπει να προμηθεύουμε 100% με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όλες τις ιδιόκτητες ή λειτουργικές εγκαταστάσεις μας στη Βόρεια Αμερική", ανέφερε σε δήλωσή η Hannah Jones, επικεφαλής της Nike, υπεύθυνη για την αειφορία και την καινοτομία.
"Η επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι καλή για τους αθλητές, τον πλανήτη και για τις επιχειρήσεις".
Σύμφωνα με την πρώτη συμφωνία της Nike με την Avangrid Renewables, τρία αιολικά πάρκα παράγουν ανανεώσιμη ενέργεια στα κεντρικά της εταιρείας στο Όρεγκον, καθώς και σε όλες σχεδόν τις εγκαταστάσεις της με βάση το Όρεγκον.
"Η συνεργασία με εταίρους όπως η Nike, οι οποίοι δίνουν έμφαση στην προώθηση της ανάπτυξης και της διαθεσιμότητας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, είναι συναρπαστική και μας εμπνέει ", δήλωσε ο Barrett Stambler, αντιπρόεδρος της Avangrid Renewables.
Η Nike είναι μέλος της RE100, μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας που απαρτίζεται από μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως, που δεσμεύονται στην ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια.
Ο οργανισμός έχει θέσει ως στόχο να προμηθεύσει το 100% της ηλεκτρικής του ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έως το έτος 2025.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης