Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σε έκδοση μετατρέψιμου ομολόγου σε μετοχές ύψους 500 εκατ. – 1 δις ευρώ θα προχωρήσει η ΕΤΕ την Άνοιξη

Σε έκδοση μετατρέψιμου ομολόγου σε μετοχές ύψους 500 εκατ. – 1 δις ευρώ θα προχωρήσει η ΕΤΕ την Άνοιξη
Στην έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου σε μετοχές θα προχωρήσει προς την Άνοιξη η Εθνική τράπεζα με στόχο να ενισχύσει ρευστότητα και κεφάλαια ενόψει της Βασιλείας ΙΙ.
  • Σημειώνεται ότι οι τράπεζες πρέπει να επανεξετάσουν τα στοιχεία ενεργητικού και κυρίως παθητικού λόγω της Βασιλείας ΙΙ που προσδιορίζει πιο αυστηρά κριτήρια για την κεφαλαιακή επάρκεια.
    Με βάση εκτιμήσεις η έκδοση της Εθνικής η οποία θα ληφθεί απόφαση από την γενική συνέλευση την 1 Φεβρουαρίου θα υλοποιηθεί περί την Άνοιξη του 2010 και θα είναι ύψους 500 εκατ με 1 δις ευρώ.
    Σημειώνεται ότι σε ανάλογη έκδοση έχουν προχωρήσει και άλλες τράπεζες π.χ. Κυπριακές και σχεδιάζει ανάλογη έκδοση και η MIG.
    Τα ομολογιακά που είναι μετατρέψιμα σε μετοχές εμφανίζουν μεγαλύτερη διασφάλιση σε σχέση με τις κλασικές ομολογιακές εκδόσεις.
    Το κόστος , η τιμολόγηση με τωρινά δεδομένα θα είναι υψηλή ωστόσο θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες στην αγορά εκείνη την περίοδο.


    Πέτρος Λεωτσάκος
    news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης