Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Bank of America/Merill Lynch: Μόνο αν επέμβει το κράτος μπορεί να καλυφθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών – Δύσκολα τα επόμενα τρίμηνα

Bank of America/Merill Lynch: Μόνο αν επέμβει το κράτος μπορεί να καλυφθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών – Δύσκολα τα επόμενα τρίμηνα
Για αρκετά «δύσκολα» τρίμηνα προειδοποιεί η Bank of America/Merill Lynch τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, μειώνοντας τις εκτιμήσεις της για την πορεία των μεγεθών του.
Σύμφωνα με την BofA/ML οι ελληνικές τράπεζες, αν και προχωρούν σε μία έντονη προσπάθεια μείωσης του κόστους, τα προβληματικά δάνεια και οι εκροές καταθέσεων έχουν πλήξει τα μεγέθη τους. Μάλιστα, όλα αυτά σε ένα εξαιρετικά δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον με την εμπιστοσύνη να βρίσκεται στα τάρταρα.
Μάλιστα, η αμερικανική επενδυτική, για το 2012 προβλέπει ότι θα υπάρξει σημαντική μείωση των εσόδων κατά 5%, συνέχιση των απωλειών στις καταθέσεις και αύξηση των επισφαλειών.
Παράλληλα, θεωρεί ότι οι ανάγκες κεφαλαιακής ενίσχυσης των ελληνικών τραπεζών ότι θα είναι στα 14,4 δις. ευρώ, εάν διατηρηθεί το όριο του 10% στο δείκτη core Tier 1 και υπάρξει haircut της τάξεως του 50% στα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Για να καλυφθεί αυτό το ποσό θα πρέπει να επέμβει το κράτος, καταλήγει η ML.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης