Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Πισσαρίδης: Εάν υπάρξει haircut 50% στο ελληνικό χρέος η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει

Πισσαρίδης: Εάν υπάρξει haircut 50% στο ελληνικό χρέος η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει
Εάν οι πιστωτές της Ελλάδας αποδεχτούν ένα haircut της τάξεως του 50% τότε η χώρα μπορεί να αποφύγει την πλήρη χρεοκοπία, δήλωσε ο Κύπριος Νομπελίστας Οικονομολόγος, Χριστόφορος Πισσαρίδης σε συνέντευξη του στη Σεούλ σήμερα.
Είναι πολύ αισιόδοξος ότι θα υπάρξει τελικά κάποιο πλάνο διάσωσης της Ελλάδας το οποίο δεν θα περιλαμβάνει την πλήρη χρεοκοπία, ανέφερε ο Πισσαρίδης, προσθέτοντας ότι το haircut που ήδη έχει επιβληθεί δεν είναι αρκετό.
Παράλληλα ο Κύπριος Νομπελίστας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη στήριξη της Ελλάδας από τους εταίρους της, αλλά εμφανίστηκε επιφυλακτικός για την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα που έχουν επιδείξει μέχρι τώρα.
Δεν υπάρχει εναλλακτική για την Ελλάδα, δήλωσε. Εάν δεν υπήρχαν οι εταίροι της θα είχε χρεοκοπήσει. Αλλά θα πρέπει να ληφθούν περισσότερο δραστικά μέτρα, πρόσθεσε. Κλειδί στην προσπάθεια της Ελλάδας να ανατάξει επιτυχώς την οικονομία της, να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της μεγέθη και να απαλλαγεί από το υπέρογκο δημόσιο χρέος, θα είναι η υποστήριξη από τους κοινωνικούς εταίρους, προσέθεσε. "Η κυβέρνηση θα πρέπει να υποστηριχθεί στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει ξεκινήσει, γιατί υπάρχει ελπίδα ότι θα λειτουργήσει".
Η εφαρμογή των απαραίτητων διαρθρωτικών αλλαγών δεν θα είναι εύκολη και "θα είναι ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος, αλλά με τις πολιτικές τώρα σε λειτουργία και με τη βούληση που φαίνεται ότι υπάρχει για να γίνουν περισσότερα, η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ανακάμψει", είπε ο Πισσαρίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης