Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμύνεται της ισπανικής δημοσιονομικής κατάστασης η Santander

Αμύνεται της ισπανικής δημοσιονομικής κατάστασης η Santander
Σε διαφορετική κατάσταση από αυτή που βρίσκονται άλλες χώρες της ευρωζώνης, δήλωσε ότι είναι η Ισπανία, ο αντιπρόεδρος της μεγαλύτερης ισπανικής τράπεζας Santander σήμερα σε συνέντευξη του, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το αν η χώρα θα είναι ο επόμενος στόχος των κερδοσκόπων.
Ο Matias Rodriguez Inciarte παραδέχτηκε ότι ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι σε περίπτωση που η Πορτογαλία δεχτεί βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αυτόματα θα είναι η επόμενη που θα αποταθεί στο μηχανισμό. Ωστόσο δε συμμερίζεται την άποψη τους, καθώς θεωρεί ότι ο συσχετισμός της πραγματικής κατάστασης του ισπανικού χρέους με την άνοδο των spread είναι ανύπαρκτος. Το χρέος της ισπανικής κυβέρνησης είναι 20 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Inciarte ανέφερε ακόμη ότι η Ισπανία έχει τη στήριξη της Κίνας, η οποία εκτός του ότι έχει σημαντικά συναλλαγματικά αποθέματα σε ευρώ, έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι θα στηρίξει τις εκδόσεις ομολόγων της Ισπανίας.
Μπορώ να αντιληφθώ τη θέση των αγορών δρώντας ως επενδυτής, ανέφερε ο Inciarte. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ισπανικές επιχειρήσεις, και ιδίως οι μεγάλες τράπεζες έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στη γεωγραφική διασπορά των δραστηριοτήτων τους, επομένως μεγάλο μέρος των κεφαλαίων τους είναι διασφαλισμένο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης