Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδο 12% βλέπει στις διεθνείς αγορές το 2011 η Julius Bear- Πρώτη επιλογή η Γερμανία

Άνοδο 12% βλέπει στις διεθνείς αγορές το 2011 η Julius Bear-  Πρώτη επιλογή η Γερμανία
Στο 15% τοποθετεί τις εκτιμήσεις της για την αύξηση της εταιρικής κερδοφορίας το 2011 η Julius Bear στο outlook των αναπτυγμένων χωρών για το νέο έτος. Η ελβετική τράπεζα παραμένει θετική για το επόμενο 12μηνο, αφού τα χρηματιστήρια αναμένει να σημειώσουν κέρδη της τάξεως του 12%.
Ο φόβος για διπλή ύφεση στις αναπτυγμένες οικονομίες έχει αρχίσει και εξανεμίζεται, με τους επιμέρους δείκτες τους να καταδεικνύουν σαφώς βελτίωση της ανάκαμψης. Η Julius Bear εντοπίζει μία διαφορά μεταξύ των κεντρικών τραπεζών: Ενώ από τη μεριά της Fed, της ΕΚΤ, της Bank of England και της Bank of Japan αναμένεται η νομισματική πολιτική να παραμείνει στα ίδια χαλαρά επίπεδα, από μικρότερες κεντρικές τράπεζες (Bank of Canada, Riksbank) αναμένεται να υπάρξει προσαρμογή και επαναφορά σε λελογισμένη χρήση των νομισματικών εργαλείων στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης.
Τα φθηνά κεφάλαια, τα χαμηλά επιτόκια και το περιβάλλον καθηλωμένου πληθωρισμού σαφώς θα στηρίξει τα διεθνή χρηματιστήρια, τα οποία θα λάβουν περαιτέρω ώθηση και από την αύξηση της κερδοφορίας. Η Julius Bear συστήνει στους επενδυτές να προτιμήσουν τους κλάδους της ενέργειας και των υλικών, ενώ αντιθέτως προτείνει να αποφύγουν τους κλάδους λιανικών πωλήσεων, τηλεπικοινωνιών και κοινής οφελείας, καθώς αυτοί είναι που έχουν τη μεγαλύτερη εξάρτηση σε πιθανή αύξηση των επιτοκίων. Την ίδια ώρα συστήνει αγορές σε εταιρείες μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης σε κάθε κλάδο, ενώ αποστρέφεται τις εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης.
Overweigth παραμένει η ελβετική τράπεζα στο γερμανικό χρηματιστήριο, το οποίο παράλληλα με την εξέλιξη της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη θα κερδίζει έδαφος. Ουδέτερη δηλώνει για τα χρηματιστήρια της Γαλλίας και της Ολλανδίας, ενώ τη στάση για την Ισπανία και την Ιταλία θα κρίνουν τα αποτελέσματα για τη μείωση του χρέους κατά τη διάρκεια του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης