Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρισε: Δεν υπάρχουν συνομιλίες με την Πορτογαλία - Καλύτερος ο ρυθμός ανάκαμψης στην ΕΕ

Τρισε: Δεν υπάρχουν συνομιλίες με την Πορτογαλία - Καλύτερος ο ρυθμός ανάκαμψης στην ΕΕ
Τις διαβεβαιώσεις του ότι δεν υπάρχουν συνομιλίες με την Πορτογαλία για την ενεργοποίηση του μηχανισμού, έδωσε για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, σε ομιλία του στη Διεθνή Τράπεζα Διακανονισμών.
Ο Τρισέ αναφέρθηκε και στην πορεία της ανάκαμψης της ευρωζώνης, επισημαίνοντας ότι βαίνει πολύ καλύτερα από αυτό που αναμενόταν, ωστόσο θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αγορά εργασίας. Τόνισε δε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν ορισμένα εργαλεία και να εξαλειφθούν οι στρεβλώσεις που υπάρχουν, πριν ακόμη η ανάπτυξη λάβει την τροχιά που θα ήθελαν τα κράτη μέλη.
Ο Τρισέ εξέφρασε και ορισμένες ανησυχίες για την πορεία των τιμών στα εμπορεύματα, και ιδιαίτερα μάλιστα στα τρόφιμα και το αργό, ωστόσο θεωρεί ότι δεν θα επηρεάσουν την σταθερότητα των τιμών στην ευρωζώνη. Η ανάκαμψη των αναδυόμενων οικονομιών είναι εντυπωσιακή, δήλωσε, αυξάνοντας τη ζήτηση παράλληλα και για τα εμπορεύματα. Αν και οι αναπτυγμένες οικονομίες δεν θα αντιμετωπίσουν σημαντικούς πληθωριστικούς κινδύνους, οι αναπτυσσόμενες πρέπει να ελέγξουν εγκαίρως μία τέτοια εξέλιξη, δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης