Τελευταία Νέα
Διεθνή

FXCM Hellas: Σε στάση αναμονής σήμερα το ευρώ

tags :
FXCM Hellas: Σε στάση αναμονής σήμερα το ευρώ
Στο επίκεντρο της σημερινής οικονομικής ημερήσιας διάταξης βρίσκεται η συνέντευξη τύπου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean-Claude Trichet, στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS).
Η ομιλία αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς λίγο πριν πάρει το λόγο ο πρόεδρος της ΕΚΤ, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας αναμένεται να παρουσιάσει μια μελέτη σχετικά με «την υπερχρέωση και την αφερεγγυότητα των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Τη σημερινή ημέρα οι ανακοινώσεις κατά τις ώρες των ευρωπαϊκών συναλλαγών είναι λίγες, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι κινήσεις στην αγορά να επηρεαστούν περισσότερο από το συναίσθημα.

Η «εικόνα» του ευρώ την πρώτη εβδομάδα του χρόνου


Συνολικά, η πρώτη εβδομάδα της χρονιάς βρήκε το ευρώ να πιέζεται σε σχέση με όλα τα νομίσματα καθώς τα προβλήματα της Ευρώπης ήρθαν ξανά στο προσκήνιο. Τα spreads στις αδύναμες χώρες της Ευρώπης σκαρφάλωσαν σε επίπεδα ρεκόρ, βάζοντας τις έτσι σε περισσότερα προβλήματα, ενώ στην παρούσα φάση κανείς δεν δείχνει διάθεση να έχει ευρώ στα χέρια του. Σύμφωνα με τα παραπάνω, η εικόνα για το συναίσθημα είναι αρνητική για το ευρώ και αυτή την εβδομάδα πολλά θα κριθούν από το πώς θα αντιμετωπίσει η αγορά τις δημοπρασίες ομολόγων της Ισπανίας Πορτογαλίας και Ιρλανδίας, τον τόνο στην ομιλία του Trichet μετά την ανακοίνωση των επιτοκίων, το αν και κατά πόσο οι χρηματιστηριακοί δείκτες και τα εμπορεύματα θα καταφέρουν να περιορίσουν τις διορθωτικές κινήσεις στα πλαίσια της ανοδικής τους τάσης και τέλος, αν τα οικονομικά νέα στην Αμερική θα συνεχίσουν να εκπλήσσουν προς τα πάνω.
Όπως φαίνεται και στο διάγραμμα, οι αρνητικές ειδήσεις για το ευρώ και οι υψηλές προσδοκίες για τα Non farm payrolls οδήγησαν στη διάσπαση των σημαντικών στηρίξεων και πλέον το ευρώ δείχνει ευάλωτο για περαιτέρω απώλειες.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης