Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stress tests μέχρι το Μάρτιο στις ΗΠΑ από τη Fed

Stress tests μέχρι το Μάρτιο στις ΗΠΑ από τη Fed
Οικονομικά... ηλεκτροσόκ ετοιμάζει η Fed για τις αμερικανικές τράπεζες. Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θεωρεί ότι τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας είναι αρκετά υγιή πια ώστε να δεχτούν τα νέα stress tests.
Στο πρόγραμμα είναι να επαναληφθούν οι εξετάσεις του Μαΐου του 2009 και οι Goldman Sachs, JP Morgan και Bank of America Merrill Lynch ετοιμάζονται να αναδιατάξουν τα κεφάλαιά τους και να τροποποιήσουν τους ισολογισμούς τους στο πλαίσιο του ελέγχου της ετοιμότητάς τους σε μια πολυποίκιλη νέα κρίση.
Η σκληρή πολιτική της Fed με την εισαγωγή των νέων tests σχολιάζεται ως “αναγκαία” και “καθυσυχαστική” από τους αναλυτές της Wall Street.
Τα tests θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον προσεχή Μάρτιο. Η ζήτηση των πληροφοριών αξιολόγησης των τραπεζικών αντιδράσεων θα γίνει μες φειδώ και δεν θα υπάρξει αναλυτική δημόσια ανακοίνωση παρά μόνο ενημέρωση με ναι ή όχι για το εάν η τράπεζα πέρασε τα tests ή όχι. Προβλέπεται να υπάρχουν επίσης αυστηρότερα κριτήρια κεφαλαιακής επάρκειας για τα τραπεζικά ιδρύματα.
Θα ελεγχθούν οι παρακάτω τράπεζες: Citigroup, Bank of America Merrill Lynch, JPMorgan, Goldman, Morgan Stanley, Wells Fargo, GMAC, American Express, PNC, Regions Financial, SunTrust, Fifth Third Bancorp, KeyCorp, MetLife, BNY Mellon, Capital One, US Bancorp, State Street και BB&T. Οι αναλυτές της Deutsche Bank αναμένουν καλύτερες επιδόσεις στα αμερικανικά stress tests του Μαρτίου σε σχέση με εκείνα του Μαΐου του 2009.
Πέραν των νέων τραπεζικών δοκιμασιών, η Fed προτείνει στις τράπεζες των ΗΠΑ αύξηση του μερίσματος και πώληση του μεριδίου του κράτους σε μερικές από αυτές, όπως έγινε με τη Citigroup, καθώς καθίστανται ικανές να υπερασπίσουν την αυτονομία τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης