Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trichet: Δε θα καλύψουμε την κυβερνητική ανευθυνότητα της Ευρώπης

Trichet: Δε θα καλύψουμε την κυβερνητική ανευθυνότητα της Ευρώπης
Επικριτικός απέναντι στην πολιτική ηγεσία της Ευρώπης εμφανίστηκε, για ακόμη μία φορά, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet μιλώντας σήμερα σε Γερμανούς βουλευτές τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να είμαστε επιεικείς όταν παραβιάζονται οι κανόνες.
«Η ευθύνη για τη νομισματική πολιτική δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κυβερνητική ανευθυνότητα», τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να εξαρτώνται από την κεντρική τράπεζα για να αντισταθμίζει την ανευθυνότητα των κυβερνήσεων.
Ο Trichet ανέφερε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι φιλόδοξη και να εντείνει τις προσπάθειες για την αναδιάρθρωση των δημοσιονομικών κανονισμών, ενώ δήλωσε ότι οι προτάσεις που έχουμε δει στις Βρυξέλλες, δεν είναι αρκετές.
Το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων χωρών της ευρωζώνης συνεχίζεται, πρόσθεσε, αποκαλύπτοντας ότι σήμερα η ΕΚΤ προχώρησε στην αγορά βραχυπρόθεσμων πορτογαλικών τίτλων. Τέλος ξεκαθάρισε ότι το εν λόγω πρόγραμμα δεν είχε σκοπό να ενισχύσει τα χρεωμένα κράτη-μέλη, αλλά να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας της αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης