Τελευταία Νέα
Διεθνή

FXCM Hellas: Κατρακυλά το ευρώ, ενισχύεται το δολάριο

tags :
FXCM Hellas: Κατρακυλά το ευρώ, ενισχύεται το δολάριο
Ενισχύεται το αμερικανικό νόμισμα έναντι του κοινού ευρωπαϊκού, σύμφωνα με την FXCM Hellas, ενόψει των στοιχείων ανεργία που αναμένονται από τις ΗΠΑ.
Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για το δολάριο, καθώς στο επίκεντρο βρίσκεται η ανακοίνωση των νέων θέσεων εργασίας εκτός γεωργικού τομέα της Αμερικής (Non Farm Payrolls), με τους αναλυτές να αναμένουν αύξηση κατά 159,000 σε σχέση με τις 39,000 του προηγούμενου μήνα, και το συναίσθημα στην αγορά να είναι θετικό, ύστερα και από την εντυπωσιακή άνοδο που έδειξαν τα στοιχεία της ADP την Τετάρτη.

Πτωτική τάση καταγράφεται στην πορεία του ευρώ - Ανοδικά το δολάριο

Πτώση για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα κατέγραψε εχθές το ευρώ έναντι του δολαρίου. Στην Ευρώπη τα οικονομικά στοιχεία για τη Γερμανία απογοήτευσαν καθώς οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν πτώση, ενώ το εμπορικό ισοζύγιο μειώθηκε στα €11,8 δισ. Αυτό δείχνει ότι ενώ στην γερμανική οικονομία παρατηρείται η μεγαλύτερη ανάπτυξη των τελευταίων δυο δεκαετιών και τα επίπεδα επιχειρηματικής εμπιστοσύνης σημειώνουν συνέχεια άνοδο, οι Γερμανοί δεν έχουν αρχίσει να καταναλώνουν.
Η κρίση χρέους αναμένεται να λάβει μεγάλες διαστάσεις όσο θα περνούν οι μέρες και θα πλησιάζουμε στον επόμενο μήνα. Τα spread των ευρωπαϊκών οικονομιών σημειώνουν ασταμάτητη άνοδο με αυτά της Πορτογαλίας και της Ισπανίας να προμηνύουν το «ξέσπασμα της καταιγίδας». Αυτό δείχνει ότι η Ευρώπη οδηγείται κατά κάποιο τρόπο στον έλεγχο των πάντων από το ΔΝΤ και καμία αγορά ομολόγων από τη Κίνα δεν είναι δυνατόν να σώσει τη κατάσταση.
Από την άλλη, η Ελλάδα δέχεται έναν απίστευτο πόλεμο, με τα ομόλογα κάθε διάρκειας να ξεπουλιούνται και τα επιτόκια να φτάνουν σε αστρονομικά επίπεδα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης