Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο... σφυρί η CitiFinancial από τη “μητρική” Citigroup;

tags :
Στο... σφυρί η CitiFinancial από τη “μητρική” Citigroup;
Η απόφαση της Citigroup εξυγιάνει τον όμιλο είναι ειλημμένη από καιρό και γνωστή για ακρετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός κολοσσός, που είδε το... Χάρο με τα ίδια του τα... μάτια εντός της κρίσης αμέσως μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers και δεν θα τη γλίτωνε αν το αμερικανικό κράτος δεν φρόντιζε γι' αυτό, μόλις πρόσφατα απαλλάχθηκε από τη συμμετοχή του αμερικανικού δημοσίου στην μετοχική του σύνθεση.
Η εξέλιξη αυτή έφερε μεγάλη άνοδο στη μετοχή και ευμάρεια στον όμιλο που δείχνει πια να πατά μόνος στα πόδια του. Ο διευθύνων σύμβουλος όμως της Citigroup, o Vikram Pandit δεν πετά στα σύννεφα και γνωρίζει ότι μόνο με “νοικοκύρεμα” των οικονομικών και χρηματιστηριακών δραστηριοτήτων της τράπεζας θα μπορέσει να επαναφέρει την οικονομική υγεία στον όμιλο.
Οι διεθνείς αναλυτές θεωρούν ότι η CitiFinancial είναι το πλέον επιτυχημένο “παιδί” της “μαμάς” Citigroup και θα χρειαστούν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να επιτευχθεί δίκαιη συμφωνία για εξαγορά της θυγατρικής από τρίτο επενδυτή.
Στην Citigroup τηρούν σιγή ιχθύος απέναντι στα συνεχόμενα δημοσιεύματα όμως οι φήμες εντείνονται. Η στρατηγική του Pandit είναι δεδομένη αλλά προξενεί εντύπωση η επιλογή να ξεκινήσει τις πωλήσεις στρατηγικού χαρακτήρα από επιτυχημένες θυγατρικές. Η CitiFinancial διαθέτει πέραν των 1.500 καταστημάτων σε δίκτυο και έχει καταγεγραμμένους περισσότερους από 2.000.000 πελάτες.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης