Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pimco: Να αποφευχθούν άσκοπες δαπάνες στις ΗΠΑ

tags :
Pimco: Να αποφευχθούν άσκοπες δαπάνες στις ΗΠΑ
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει στους επενδυτές η Pimco, το μεγαλύτερο fund διαχείρισης ομολόγων ανά τον κόσμο, καθώς θα πρέπει να στραφούν κυρίως στην αναδυόμενη αγορά εταιρικών και κρατικών ομολόγων.
Ο Bill Gross, στέλεχος της Pimco διατείνεται ότι οι άσκοπες δαπάνες στις ΗΠΑ, είναι πιθανό να αυξήσουν το ενδεχόμενο πληθωρισμού, να προωθήσουν την περαιτέρω αποδυνάμωση του δολαρίου και να «παρασύρουν» την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Αμερικής από ΑΑΑ προς τα κάτω. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αγορά ομολόγων σε αναδυόμενες αγορές, με υψηλότερα επιτόκια δανεισμού, μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση, καθώς και προστασία από την υποτίμηση του δολαρίου, τη στιγμή που οι πολιτικοί των ΗΠΑ «διογκώνουν» το έλλειμμα σε βάρος της οικονομικής ανάπτυξης.
«Το θέμα είναι ότι πολιτικοί και πολίτες δεν εκτιμούν σωστά το κόστος μιας αέναης αύξησης του ελλείμματος, ύψους ενός τρισεκατομμυρίου ανά έτος», σχολιάζει δηκτικώς ο Gross, και προσθέτει ότι «όσο το χρηματιστήριο πάλλεται προς τα πάνω και η αύξηση των θέσεων εργασίας συνεχίζεται, υπάρχει μια μόνιμη πεποίθηση ότι όλα είναι καλά και ότι έχουν επιστρέψει στην παλιά καλή νόρμα. Δεν είναι έτσι όμως. Θα υπάρξει άφθονος πόνος στην αγορά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης