Τελευταία Νέα
Διεθνή

BNP Paribas: Ευκαιρία για αγορά η «τρωτή» RBS

BNP Paribas: Ευκαιρία για αγορά η «τρωτή» RBS
Βέλη κατά της RBS εκτοξεύει η BNP Paribas σε έκθεσή της αναφορικά με το τραπεζικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον της Ευρώπης. Δεν παύει όμως να προτείνει τοποθετήσεις στη μετοχή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Οι πιθανές απώλειες από τη διείσδυση της Royal Bank of Scotland στην Ιρλανδία χαρακτηρίζονται από τη γαλλική τράπεζα “εκτεταμένες”. Η BNP όμως δε σταματά εδώ. “Η αντίδραση της βρετανικής τράπεζας είναι δυσανάλογη με αυτή πιθανά θα είχε σε ανάλογη περίπτωση επενδύσεών της σε άλλη χώρα”, εξηγεί ο αναλυτής του γαλλικού χρηματοπιστωτικού κολοσσού και συντάκτης του κειμένου, Ian Gordon.
Η δυσαναλογία τόσο της αντίδρασης λόγω της γειτνίασης και των σχέσεων εξωτερικής πολιτικής Ιρλανδίας και Μεγάλης Βρετανίας όσο και της διείσδυσης της RBS στο ιρλανδικό τραπεζικό σύστημα σε σύγκριση με τις επενδύσεις της σε τράπεζες άλλων χωρών εκτός του Νησιού είναι αυτά τα στοιχεία που δίνουν από τη BNP Paribas στη βρετανική τράπεζα το χαρακτηρισμό “τρωτή”. Μπορεί δηλαδή εύκολα να δεχτεί πιέσεις από εξωτραπεζικά μακροοικονομικά στοιχεία, που ενδεχομένως να έχουν να κάνουν κυρίως με δημοσιονομικά στοιχεία κρατών (κυρίως της Ιρλανδίας).
Ο Gordon συνεχίζει να επιχειρηματολογεί φέρνοντας και πάλι στην επιφάνεια τις μεγάλες απώλειες της Royal Bank of Scotland το μήνα Νοέμβριο εξαιτίας της συμμετοχής της στις ιρλανδικές τράπεζες, τις οποίες μάλιστα παραδέχτηκε και η ίδια η βρετανική τράπεζα αποδίδοντάς τους το χαρακτηρισμό “ραγδαίες”. Φαίνεται το πόσο ευάλωτη μοιάζει η RBS στα μάτια των Γάλλων. Πλην όμως θεωρούν ότι η περίοδος των μεγάλων πιέσεων έχει λήξει και τη διαδέχεται η περίοδος της ανάκαμψης.
Η τιμή-στόχος που ορίζει η BNP Paribas για την RBS βρίσκεται στις 50 λίρες Αγγλίας τη στιγμή που η μετοχή διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο του Λονδίνου μεταξύ 39.90 και 40,75 λιρών Αγγλίας. Ο Ian Gordon αναβαθμίζει τη μετοχή σε “neutral” από “outperform” και συστήνει αγορά της μετοχής καθώς βρίσκεται, κατά την άποψή του, σε χαμηλές τιμές σε παρόντα χρόνο.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης