Τελευταία Νέα
Διεθνή

FXCM: Σε δοκιμασία η Ευρώπη και το ευρώ αυτή την εβδομάδα

tags :
FXCM: Σε δοκιμασία η Ευρώπη και το ευρώ αυτή την εβδομάδα
Η Ευρώπη και το ευρωπαϊκό νόμισμα αναμένεται να τεθούν σε δοκιμασία αυτή τη βδομάδα καθώς η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία έχουν προγραμματισμένες δημοπρασίες ομολόγων προκειμένου να καλύψουν ένα σημαντικό τμήμα του χρέους τους, αναφέρει σε ανάλυσή της η FXCM.
Το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται σταθεροποιητικά έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να διαπραγματεύεται στα 1,3355. Σχετικά μάλιστα με την τεχνική εικόνα της ισοτιμίας ευρώ δολαρίου, το ευρώ διατηρεί τα κέρδη που κατέγραψε τις τελευταίες ημέρες του προηγούμενου έτους, με την ισοτιμία να κινείται για την ώρα σταθεροποιητικά, κάτω από την περιοχή του 1,3400, διατηρώντας το δολάριο υπό σχετική πίεση. Η αντίδραση της αγοράς θα μας δώσει περισσότερες ενδείξεις.
Στο επίκεντρο της ημέρας βρίσκεται η ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης και το βράδυ η δημοσίευση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, έτσι είναι πιθανό να υπάρξουν έντονες διακυμάνσεις στις αγορές.
Η χθεσινή ανακοίνωση του δείκτη μεταποίησης PMI από το ISM ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από το 1988, επιβεβαιώνοντας ότι η μεταποίηση θα αποτελέσει το δυνατό σημείο της Αμερικής στη προσπάθεια να δημιουργήσει ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης