Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναπτύσσεται η China Construction Bank στο Χονγκ Κονγκ – Μάχη με HSBC, Citigroup

Αναπτύσσεται η China Construction Bank στο Χονγκ Κονγκ – Μάχη με HSBC, Citigroup
Επιθετικά κινείται η China Construction Bank. Η κινεζική τράπεζα επιθυμεί να αυξήσει κατά 20% τα κέρδη της στο Χονγκ Κονγκ. Στόχος είναι η πώληση επενδυτικών προϊόντων κυρίως στην πρωτεύουσα σε μια αγορά όπου η HSBC αποτελεί τον κυρίαρχο παίκτη.
O στόχος της China Construction Bank είναι η είσοδος στην πρώτη πεντάδα των τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην πρώην βρετανική αποικία σε ότι αφορά την πώληση λιανικών αλλά και επενδυτικών προϊόντων.
Στην China Construction Bank κατέχει μερίδιο η Bank of America, το οποίο όμως συρρικνώθηκε λόγω της μη συμμετοχής της στην πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου. Ο Huang Tao, επικεφαλής των καταναλωτικών προϊόντων της τράπεζας δήλωσε: “Η αύξηση του πλούτου μας μέσω του Χονγκ Κονγκ είναι μαι εφικτή λύση καθώς εκτιμούμε ότι πρόκειται για μια ισχυρή αγορά που επιδιώκει περαιτέρω ανάπτυξη”.
Ο Huang δήλωσε επίσης ότι προτίθεται να ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 200 άτομα μέσα στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια ενώ και το δίκτυο καταστημάτων της τράπεζας θα φτάσει τα 60 καταστήματα συνολικά, από 48 που λειτουργούν σήμερα.
Η τράπεζα με τη δεύτερη μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά του Χονγκ Κονγκ είναι η Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης