Τελευταία Νέα
Διεθνή

SocGen: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν χρειάζονται νέα stress tests

SocGen: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν χρειάζονται νέα stress tests
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν χρειάζονται νέα stress tests, δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Société Générale, Frédéric Oudéa, υποστηρίζοντας ότι δεν θα προστεθεί κάτι σ’ αυτό που ξέρουν οι αγορές.
Η έκθεση των μεγάλων πιστωτικών ιδρυμάτων στο κρατικό χρέος είναι ήδη γνωστή, δήλωσε ο CEO, υπενθυμίζοντας όμως ότι οι αγορές υπερεκτιμούν τις επιπτώσεις από κάθε σενάριο σχετικά με το δημόσιο χρέος.
Ωστόσο, ο Oudéa φάνηκε προβληματισμένος για την αγορά το 2011, αφού θεωρεί ότι η κρίση χρέους της ευρωπαϊκής περιφέρειας εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική ανησυχία για τις αγορές. Οι φόβοι αυτοί είναι που οδηγούν πολλούς να ζητούν νέο γύρο stress tests από τις τράπεζες, αλλά αυτό δεν θα καθησυχάσει τις αγορές, υποστήριξε.
Ο ίδιος υπογράμμισε το γεγονός ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία αν και είναι διαφορετικά, σε γενικές γραμμές είναι διαχειρίσιμα, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης, λόγω της κοινής πολιτικής δέσμευσης στο ενιαίο νόμισμα.
Η ζώνη του ευρώ όπως έχει αυτή τη στιγμή είναι αρκετά περίπλοκη, υποστήριξε τέλος, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει ισχυρότερη διακυβέρνηση και μεγαλύτερη σύγκλιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης