Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Στα ύψη οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων και το 2011!

tags :
Barclays: Στα ύψη οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων και το 2011!
Το 2010 μας επιφύλασσε αρνητικές εκπλήξεις. Ο κάθε αναγνώστης τη στιγμή που διαβάζει αυτές τις γραμμές μπορεί να το δεχτεί αυτό. Πρόκειται όμως για κουβέντα που προήλθε από Richard Boath, αναπληρωτή επικεφαλής του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού τομέα της βρετανικής Barclays.
Η τράπεζα παρατήρησε κατά το 2010 στην αγορά ομολόγων αύξηση στους ενδιαφερόμενους επενδυτές – αγοραστές ομολόγων.
Ωστόσο, η συμπεριφορά τους ήταν περισσότερο σκληρή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. “Ένα από τα μεγάλα θέματα του 2010 ήταν οι πολύ υψηλές επιδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων”, εξηγεί ο Boath.
O Michael Moravec, ειδικός στη μόχλευση προϊόντων δανείων στις χρηματαγορές, εκτιμά ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί και το 2011.
Τα κράτη θα χρειαστούν χρηματοδότηση και θα αναζητήσουν εντονότερα επενδυτές. Εκείνοι θα εμφανιστούν ζητώντας όμως προσοδοφόρες αποδόσεις για να τοποθετηθούν σε κρατικό χρέος.
Η παροχή ρευστότητας στις χώρες από την ΕΚΤ φαίνεται ότι θα συνεχιστεί αμείωτη και το 2011. Οι χώρες θα εκδώσουν αρκετά ομόλογα και αυτά θα διαπραγματευτούν στη δευτερογενή αγορά ακόμη εντονότερα.
Έκθεση της Barclays επισημαίνει ότι ο όγκος συναλλαγών στην αγορά των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων διπλασιάστηκε μέσα σε τέσσερα χρόνια από τα 185 δις δολάρια το 2006 στα 329 δις δολάρια για το 2010 ως τα τέλη Νοεμβρίου.
Ο Moravec αναμένει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση για το έτος που έρχεται.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης