Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώτη η Morgan Stanley στις χρηματιστηριακές συναλλαγές για το 2010

Πρώτη η Morgan Stanley  στις χρηματιστηριακές συναλλαγές για το 2010
Προσπέρασε τη JP Morgan η Morgan Stanley στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές συναλλαγές και πλέον βρίσκεται στην πρώτη θέση στην υφήλιο ανάμεσα στις αμερικανικές τράπεζες.
Ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, έκλεισε φέτος 75 χρόνια ζωής, αύξησε το ποσοστό του κατά 10,4% εντός του έτους. Για πρώτη φορά στα τελευταία έξι χρόνια οι συναλλαγές σε μετοχές, δικαιώματα και μετατρέψιμες ομολογίες φθάνουν το ποσό των 72,7 δις δολαρίων. Δεύτερη κατετάγη η JP Morgan με 59,7 δις δολάρια. Η Goldman Sachs υποχώρησε στην τρίτη θέση, καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσοστό αύξησης των συναλλαγών της από το 1998. Να σημειωθεί ότι η Goldman Sachs είχε χάσει το 2009 τα πρωτεία από τη JP Morgan.
Η άνοδος της Morgan Stanley στην πρώτη θέση εξηγείται από τους διεθνείς αναλυτές βάσει της διείσδυσής της στις αναπτυσσόμενες αγορές της Κίνας και της Βραζιλίας.
Ο Eric Teal, επικεφαλής επενδυτικός σύμβουλος της First Citizens Bancshares παραδέχεται ότι η Morgan Stanley ήταν παρούσα στα περισσότερα χρηματοπιστωτικά deals της χρονιάς και ανάδοχος πολλών έργων του δημοσίου τομέα στις ΗΠΑ, στοιχεία που έδωσαν ώθηση στη μετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης