Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποια είναι η τράπεζα με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στις ΗΠΑ;

Ποια είναι η τράπεζα με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στις ΗΠΑ;
Κι ενώ οι αμερικανικές τράπεζες βρίσκονται από το 2008 με την πλάτη στον τοίχο ως οι υπαίτιες της πρωτοφανούς κρίσης του 2008, χτες στη Wall συνέβη κάτι που κανείς αναλυτής δεν μπορούσε να προβλέψει πριν από μερικούς μήνες: Η JP Morgan έχασε την πρώτη θέση ανάμεσα στις αμερικανικές τράπεζες, με βάση τη χρηματιστηριακή αξία. Στη θέση της; Η Wells Fargo.
Ίσως η θέση αυτή να χαθεί σύντομα για την Wells Fargo, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, υπό τη σκιά ενός υφέρποντος σκανδάλου με τις υποθήκες από τις τράπεζες, η άνοδος της αποκτά σημειολογικά χαρακτηριστικά για μία τράπεζα που ξεκίνησε για να παρέχει τις υπηρεσίες της αποκλειστικά στην Πολιτεία της California.
Τις τελευταίες ημέρες η μετοχή της τράπεζας κινείται πέριξ των 30 δολαρίων, ενώ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις των αμερικανικών οικονομικών πρακτορείων ειδήσεων η WF είναι ανάμεσα στις μετοχές που αναμένεται να διπλασιαστούν μέσα στο 2011. Η κεφαλαιοποίηση της ξεπερνά τα 157 δισ. δολ, ενώ από τα κέρδη των 1,66 δολ. ανά μετοχή, έχει ανακοινώσει ότι θα διανείμει 0,20 δολ. ανά μετοχή. Η κεφαλαιοποίηση της JP Morgan δεν ξεπερνά τα 156,4 δισ. δολ., ενώ της Citigroup φτάνουν τα 136,54 δισ. δολ. και της Bank of America τα 126,77 δισ. δολ.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι από την αρχή του έτους οι Αμερικανοί απέσυραν περισσότερα από 60 δισ. δολάρια από αμοιβαία κεφάλαια, μετακινώντας τα ποσά αυτά σε κρατικά ομόλογα και ασφαλή αμοιβαία. Την ίδια στιγμή, τράπεζες όπως η Wells Fargo, αναφέρουν σημαντική άνοδο των αποταμιεύσεων.
Παρόλα αυτά, η WF υπολείπεται των τριών “αδελφών” σε κεφάλαια, αφού αυτά φτάνουν τα 1,22 τρισ. δολ, έναντι 2,456 τρισ. δολ. της Bank of America, 2,141 τρισ. δολ. της JP Morgan και 1,983 δισ. δολ. της Citigroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης