Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρισέ: Παράλογη θεωρία τα περί διάλυσης της ευρωζώνης - Χρειάζεται προσοχή η Ιρλανδία

tags :
Τρισέ: Παράλογη θεωρία τα περί διάλυσης της ευρωζώνης - Χρειάζεται προσοχή η Ιρλανδία
«Παράλογη θεωρία» χαρακτήρισε τα περί διάλυσης της ευρωζώνης ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean-Claude Trichet, σε πρόσφατη συνέντευξη του, καλώντας παράλληλα τα κράτη μέλη να ενεργήσουν τόσο σε εθνικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο ώστε να σταματήσει η κρίση.
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ προέτρεψε την Ιρλανδία να μείνει πιστή στο σχέδιο δημοσιονομικής προσαρμογής, επισημαίνοντας, όπως άλλωστε ανακοινώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί και από την ιστοσελίδα της ΕΚΤ, ότι οι νομικές ατέλειες στο πακέτο διάσωσης της Ιρλανδίας θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα δικαιώματα της επί των ασφαλειών. Το σχέδιο διάσωσης της Ιρλανδίας θα μπορούσε να επηρεάσει τις πράξεις ρευστότητας που διεξάγει στη ζώνη του ευρώ η ΕΚΤ, αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για την πορεία των ιρλανδικών τραπεζών, ο Trichet ανέφερε ότι η ύπαρξη του σχεδίου διάσωσης είναι για τις τράπεζες περισσότερο, καθώς τα προβλήματα της χώρας προέρχονται από τον εν λόγω κλάδο.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε την Παρασκευή την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας κατά πέντε βαθμίδες, σε Baa1 από Aa2, προειδοποιώντας και για περαιτέρω μείωση εάν η χώρα αποτύχει να σταθεροποιήσει το χρέος της στο προσεχές μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης