Τελευταία Νέα
Διεθνή

BofA: Μείωση κερδών σε 6,9 δισ. δολ. για το γ' τρίμηνο 2026

BofA: Μείωση κερδών σε 6,9 δισ. δολ. για το γ' τρίμηνο 2026
Τα καθαρά έσοδα από τόκους της Bank of America αυξήθηκαν σε 16,4 δισ. δολάρια

Έσοδα 30 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ανακοίνωσε η Bank of America Corporation (BofA) για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2026.
Το αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει δαπάνες για την κάλυψη του ρυθμιστικού προστίμου ύψους 1,2 δισ. δολαρίων που επιβλήθηκε λόγω παράνομων χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων.
Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 6,9 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 16,9% σε σχέση με τα 8,3 δισ. δολάρια του αντίστοιχου τριμήνου του 2025, ενώ τα απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 0,91 δολάρια, παρουσιάζοντας πτώση 12,5% από τα 1,04 δολάρια της ίδιας περιόδου του προηγούμενου έτους.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 1,2 δισ. δολάρια σε σύγκριση με το γ' τρίμηνο του 2025, φτάνοντας τα 16,4 δισ. δολάρια.
«Η ομάδα πέτυχε οργανική ανάπτυξη, εμβαθύνοντας τις σχέσεις με τους υφιστάμενους πελάτες και προσελκύοντας νέους. Παρόλο που τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική καθώς και από τις δραστηριότητες πωλήσεων και συναλλαγών (sales and trading) ήταν χαμηλότερα, ο εμπορικός δανεισμός αυξήθηκε σε όλες τις κατηγορίες πελατών. Η δυναμική μας, η οποία αποτυπώνεται στην αύξηση των καταθέσεων πελατών, των ροών διαχείρισης πλούτου και της καταναλωτικής δραστηριότητας, στήριξε τα ισχυρά κέρδη, την ανάπτυξη του ισολογισμού και τη μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Brian Moynihan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης