Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citigroup: Το 2012 είναι η χρονιά που περιμένουμε

tags :
Citigroup: Το 2012 είναι η χρονιά που περιμένουμε
Αν και η Citigroup κατόρθωσε να αναγεννηθεί μετά τις συνέπειες που της προκάλεσε η παγκόσμια οικονομική κρίση, ωστόσο οι επενδυτές πρέπει να περιμένουν άλλον ένα χρόνο για να αποκατασταθούν τα μερίσματά τους...
Κάποτε η Citigroup συμβόλιζε την κυριαρχία στον τραπεζοοικονομικό τομέα. Μέχρι πριν λίγο καιρό ωστόσο, μαζί με άλλα μεγάλα ονόματα της Wall, ήταν μέλος της «συμμορίας» που γονάτισε παγκόσμια οικονομία.
Συμφωνά με δηλώσεις του CEO της Citigroup, Vikram Pandit, η τράπεζα έχει κάνει σημαντικά άλματα από τότε, αυξάνοντας το κεφάλαιο της, πουλώντας περιουσιακά και βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητά της σε τομείς που δραστηριοποιείται παγκοσμίως. Επιπλέον, η εταιρεία χαρτοφυλακίου χωρίστηκε από τη γενική λειτουργία της Citigroup, για να ξεφορτωθεί τα τοξικά στοιχεία ενεργητικού που παραμένουν στον ισολογισμό της.
Ωστόσο, πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα. «Ίσως χρειαστεί οι επενδυτές να περιμένουν ένα ακόμη χρόνο, ως το 2012, για να αποκατασταθούν τα μερίσματα τους. Είναι σημαντικό να «συμμορφωθούμε» με τους κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε το κεφάλαιο στους μετόχους», πρόσθεσε ο Pandit.
«Το 2012 είναι η χρονιά που όλοι περιμένουμε», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ «ξετυλίγει» τα τελευταία απομεινάρια της διάσωσης, ύψους 45 δις δολαρίων, για την μεγάλη τράπεζα. «Η αγορά αναγνωρίζει το βεληνεκές μας, αλλά εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε και άλλο» τόνισε στο τέλος των δηλώσεών του ο Pandit, με εντυπωσιακά soundbites…

Μίνα Κωστοπούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης