Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of America: Επαναγοράζει τα τιτλοποιούμενα δάνειά της

Bank of America: Επαναγοράζει τα τιτλοποιούμενα δάνειά της
H Bank of America Merrill Lynch ήταν η πρώτη τράπεζα που σταμάτησε σε ένδειξη καλής θέλησης τις κατασχέσεις κατοικιών στις ΗΠΑ για εύλογο χρονικό διάστημα λόγω μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων.
Τώρα ξεκινά νέο κύκλο επαφών για διευρυμένη ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων ενυοπόθηκων δανείων στο σύνολό τους. Η BofA φέρεται αναγκασμένη να επαναγοράσει τιτλοποιημένα δάνεια τα οποία είχε μεταβιβάσει σε επενδυτικές εταιρείες. Η θυγατρική της, Countrywide Financial φέρεται να διέπραξε ατασθαλίες και παρατυπίες στη γραφειοκρατική διαδικασία κατά τις μεταβιβάσεις καθώς σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώθηκαν ελλείψεις σημαντικών εγγράφων και τυποποιημένες υπογραφές χωρίς την παρουσία του υπογράφοντος.
Το αμερικανικό τραπεζικό ίδρυμα είναι πιθανό να βρεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις επενδυτικές BlackRock και Pimco, τη Freddie Mac και την Allianz's που αποτελούν αναδόχους δανείων. Η BofA Merrill Lynch αναγκάζεται να αλλάξει στρατηγική. Θα επαναγοράσει τα δάνεια αν και πρόσφατα είχε κάνει έφεση και είχε ζητήσει επανεξέταση της υπόθεσης. Είχε φανεί απρόθυμη να αναλάβει το κόστος επαναγοράς και να βρεθεί με ένα ανελαστικό προϊόν στα χέρια της αλλά η δικαστική απόφαση δεν της αφήνει περιθώρια.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης