Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση των 440 δις ευρώ του Ευρωπαϊκού ΤΧΣ ζητά ο Trichet για να αγοράζει ομόλογα

tags :
Αύξηση των 440 δις ευρώ του Ευρωπαϊκού ΤΧΣ ζητά ο Trichet για να αγοράζει ομόλογα
Ο Jean- Claude Trichet κάνει έκκληση για ευελιξία, καθώς και άνοδο της ποσότητας και της ποιότητας στα προγράμματα οικονομικής στήριξης που έχει θεσμοθετήσει η ευρωζώνη, υπονοώντας ότι ίσως ήρθε η ώρα η ΕΚΤ να σταματήσει να αγοράζει ομόλογα κρατικού χρέους.
“Θα ήταν πολύ χρήσιμη μια αύξηση στο πακέτο των 440 δις ευρώ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας”, τονίζει ο Πρόεδρος της ΕΚΤ.
Ζητά από τις χώρες – μέλη να εμφανίσουν μεγαλύτερη ευελιξία στη στάση τους έναντι των προβληματικών εταίρων τους για το καλό του κοινού νομίσματος.
Ο Trichet δεν αρνείται το πρόβλημα. “Υπάρχουν ακόμη χώρες που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες για να τιθασεύσουν τα δημοσιονομικά τους στοιχεία και να επιστρέψουν στη σταθερότητα”, τόνισε.
“Τα προγράμματα που έχει εκπονήσει η ευρωζώνη θα επαναφέρουν τη σταθεροποίηση και την εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη. Φτάνει οι χώρες – μέλη να πιστέψουν στο πρόγραμμα που έχουν δημιουργήσει”, υπογραμμίζει ο Jean – Claude Trichet.
Η ΕΚΤ ήταν κατά του ευρωομολόγου όταν έπεσε η ιδέα για πρώτη φορά στο τραπέζι. Ο Trichet απέφυγε να πάρει θέση για την τωρινή στάση της ΕΚΤ στο θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης