Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ύστατη προσπάθεια Πακιστάν: Πιέζει ΗΠΑ και Ιράν να επιστρέψουν σε συνομιλίες

Ύστατη προσπάθεια Πακιστάν: Πιέζει ΗΠΑ και Ιράν να επιστρέψουν σε συνομιλίες
Παρότι η εφαρμογή του MoU αντιμετωπίζει δυσκολίες, το Πακιστάν θα συνεχίσει να ενθαρρύνει όλες τις πλευρές να τερματίσουν τη βία ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ του Πακιστάν
Το Πακιστάν ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να πιέζει τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να επανεκκινήσουν τις συνομιλίες, στο πλαίσιο του Μνημονίου Κατανόησης (MoU) που υπεγράφη τον περασμένο μήνα.
«Παρότι η εφαρμογή του MoU αντιμετωπίζει δυσκολίες, το Πακιστάν θα συνεχίσει να ενθαρρύνει όλες τις πλευρές να τερματίσουν τη βία και να επαναλάβουν τις συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Tahir Andrabi, σε δημοσιογράφους στο Islamabad.
Από την έναρξη του πολέμου, στις 28 Φεβρουαρίου, το Πακιστάν έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο ως διαμεσολαβητής.
Τον Απρίλιο φιλοξένησε συνομιλίες, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά έπειτα από τέσσερις δεκαετίες που Αμερικανοί και Ιρανοί αξιωματούχοι κάθισαν στο ίδιο τραπέζι.
Τον Ιούνιο συνέβαλε στην επίτευξη της ενδιάμεσης συμφωνίας που υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Ιράν Pezeshkian, ο Donald Trump και ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν Shehbaz Sharif.
Η συμφωνία συζητήθηκε στη συνέχεια στη Σύνοδο του Burgenstock στην Ελβετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης