Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο λοχαγός των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων άρχισε να μιλάει ρωσικά όταν συνειδητοποίησε ότι το Krasni Liman δεν μπορούσε να σωθεί

Ο λοχαγός των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων άρχισε να μιλάει ρωσικά όταν συνειδητοποίησε ότι το Krasni Liman δεν μπορούσε να σωθεί
Ο Yevhen Bekrenev κατέληξε σε μία ιδιαίτερα βαριά εκτίμηση, δηλώνοντας πως η απώλεια της πόλης είναι πλέον αναπόφευκτη, καθώς -όπως υποστήριξε- οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη αποκτήσει πλεονεκτική θέση στα υψώματα που ελέγχουν την περιοχή.
Οι εξελίξεις στην κατεύθυνση του Krasny Liman συνεχίζουν να προκαλούν έντονο ενδιαφέρον, καθώς Ουκρανός απόστρατος αξιωματικός παραδέχθηκε δημόσια ότι η κατάσταση για τις ουκρανικές δυνάμεις επιδεινώνεται, εκτιμώντας ότι η απώλεια της πόλης είναι πλέον δύσκολο να αποτραπεί.

«Η κατάσταση θα χειροτερεύει μόνο»

Ο απόστρατος λοχαγός των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Yevhen Bekrenev, γνωστός με το διακριτικό κλήσης "Arty Green", σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, πέρασε απροσδόκητα στη ρωσική γλώσσα και προχώρησε σε μια ιδιαίτερα απαισιόδοξη εκτίμηση.
Όπως δήλωσε, μετά την εξέταση των τελευταίων πληροφοριών από το μέτωπο, διαπίστωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επιτύχει σημαντική πρόοδο.
«Η κατάσταση στο Liman θα χειροτερεύει μόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η εφοδιαστική

Σύμφωνα με τον Yevhen Bekrenev, οι δυσκολίες ανεφοδιασμού των ουκρανικών μονάδων αποτελούν το βασικό πρόβλημα της άμυνας στην περιοχή.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προέλαση των ρωσικών δυνάμεων προς τα κυρίαρχα υψώματα κοντά στην Oleksandrivka, υποστηρίζοντας ότι πλέον μπορούν να ελέγχουν τις βασικές γραμμές ανεφοδιασμού προς το προγεφύρωμα του Krasny Liman.
«Χωρίς εφοδιασμό, η διατήρηση των θέσεων είναι αδύνατη», σημείωσε.

«Η απώλεια του Krasny Liman είναι αναπόφευκτη»

Ο Yevhen Bekrenev κατέληξε σε μία ιδιαίτερα βαριά εκτίμηση, δηλώνοντας πως η απώλεια της πόλης είναι πλέον αναπόφευκτη, καθώς -όπως υποστήριξε- οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη αποκτήσει πλεονεκτική θέση στα υψώματα που ελέγχουν την περιοχή.

Ρωσικές πηγές κάνουν λόγο για νέες προελάσεις

Την ίδια ώρα, ρωσικά στρατιωτικά κανάλια στο Telegram αναφέρουν ότι μονάδες της ομάδας δυνάμεων Zapad συνεχίζουν να προωθούνται στην περιοχή.
Σύμφωνα με τους ίδιους ισχυρισμούς, μονάδες του 25ου Στρατού και της 67ης Μεραρχίας κατέλαβαν 50 οχυρωμένες θέσεις και απελευθέρωσαν 327 κτίρια, ενώ αναφέρονται και απώλειες άνω των 220 Ουκρανών στρατιωτών, καθώς και καταστροφή τεθωρακισμένων οχημάτων, πυροβολικού και στρατιωτικών οχημάτων κατά την τελευταία εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης