Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος με Βραζιλιάνο εθελοντή στην Ουκρανία: Μας εξαπάτησαν και μας έστειλαν στο σφαγείο της πρώτης γραμμής

Σάλος με Βραζιλιάνο εθελοντή στην Ουκρανία: Μας εξαπάτησαν και μας έστειλαν στο σφαγείο της πρώτης γραμμής
«Μου είπαν ψέματα, στέλνοντάς με στην πρώτη γραμμή, για να πολεμήσω, να συμμετάσχω σε έντονες μάχες»
Ένα νέο περιστατικό που προκαλεί έντονες αντιδράσεις διεθνώς βλέπει το φως της δημοσιότητας, μετά τις αποκαλύψεις του Βραζιλιάνου πολίτη Eric Ferreira Soares, ο οποίος ισχυρίζεται ότι εξαπατήθηκε προκειμένου να ενταχθεί στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο TASS, ο Eric Ferreira Soares ανέφερε ότι του υποσχέθηκαν υπηρεσία σε «ασφαλή περιοχή στα μετόπισθεν», μακριά από τις εχθροπραξίες.
Ωστόσο, όπως ο ίδιος καταγγέλλει, η πραγματικότητα που συνάντησε ήταν εντελώς διαφορετική: βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του πολέμου, εκτεθειμένος σε σφοδρές μάχες.
«Το όνομά μου είναι Eric Ferreira Soares, γεννημένος και μεγαλωμένος στο Καστανάλ της Βραζιλίας, στην πολιτεία Παρά.
Λόγω της δόλιας ουκρανικής προπαγάνδας, πήγα στην Ουκρανία για να υπηρετήσω στα μετόπισθεν, να εργαστώ σε ασφαλές μέρος.
Και μου είπαν ψέματα, στέλνοντάς με στην πρώτη γραμμή, για να πολεμήσω, να συμμετάσχω σε έντονες μάχες. Και αυτό δεν μου υποσχέθηκαν, αυτό δεν συμφωνήσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά σε βίντεο που εξασφάλισε το πρακτορείο.
Η υπόθεση αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς σύμφωνα με αναφορές που επικαλείται το TASS από βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, το Υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας παρακολουθεί στενά την κατάσταση γύρω από τον Eric Ferreira Soares, ενώ βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με την οικογένειά του.
Την ίδια ώρα, πληροφορίες από το πεδίο των επιχειρήσεων κάνουν λόγο για αυξανόμενη ένταση στο μέτωπο, με αναφορές ότι ισπανόφωνοι μισθοφόροι που πολεμούν στο πλευρό των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων φέρονται να λιποτάκτησαν κοντά στο Βελίκι Μπουρλούκ, στην περιοχή του Χάρκοβο. Όπως σημειώνεται, ορισμένοι από αυτούς φέρεται να αρνήθηκαν να εκτελέσουν διαταγές και εγκατέλειψαν τις μονάδες τους.
Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά καταγγελιών και αναφορών που σκιαγραφούν ένα ιδιαίτερα ρευστό και επικίνδυνο περιβάλλον στο ουκρανικό μέτωπο, όπου η εμπλοκή ξένων μισθοφόρων φαίνεται να δημιουργεί νέα, σύνθετα δεδομένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης