Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Εξετάζει ΑΜΚ ύψους 30 δις δολ. μέσω ομολογιών, καλοβλέπει συγχωνεύσεις

tags :
Credit Suisse: Εξετάζει ΑΜΚ ύψους 30 δις δολ. μέσω ομολογιών, καλοβλέπει συγχωνεύσεις
Κεφαλαιακή ενίσχυση σχεδιάζει η Credit Suisse. Ο ελβετικός χρηματοπιστωτικός κολοσσός σχεδιάζει την έκδοση ομολόγων 30 δις δολαρίων. Θέλει να ενισχύσει τα κεφάλαιά της και την οικονομική της ρευστότητα για να εναρμονιστεί ομαλά με τους νέους κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας της Βασιλείας.
“Θέλουμε να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας στο private banking”, πρόσθεσε ο επικεφαλής του τομέα, Walter Berchtold. Ο Brady Dougan, No 2 της τράπεζας και διευθύνων σύμβουλος ως το 2007, τόνισε ότι το ελβετικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θέλει να καθησυχάσει τους πελάτες του, καταθέτες και πιστωτές του ότι έχει ικανή επάρκεια για την κάλυψη των αναγκών της τράπεζας.
Η Credit Suisse θέλει να αποφύγει τον φόρο ύψους 39.500 δολαρίων ανά μεγαλοστέλεχος που θα εφαρμοζόταν εναλλακτικά. Η εξεύρεση κεφαλαίων θεωρήθηκε τελικά αποδοτικότερη λύση.
Ο Walter Berchtold επισήμανε μεταξύ των άλλων ότι η τράπεζα εξετάζει συγχωνεύσεις με μικρότερα τραπεζικά ιδρύματα σε συνέχιση της πολιτικής επέκτασης του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης