Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Οι ΗΠΑ θα ακυρώσουν την παράδοση πυραύλων Tomahawk στη Γερμανία, φοβούμενες την αντίδραση της Ρωσίας

Politico: Οι ΗΠΑ θα ακυρώσουν την παράδοση πυραύλων Tomahawk στη Γερμανία, φοβούμενες την αντίδραση της Ρωσίας
Σύμφωνα με πηγές, η Ουάσινγκτον φοβάται ότι η Ρωσία θα προβεί σε αντίποινα εάν παραδοθούν οι πύραυλοι.
Σχετικά Άρθρα
Το Πεντάγωνο αναμένεται να ακυρώσει την προγραμματισμένη παράδοση πυραύλων Tomahawk στη Γερμανία, φοβούμενο μια ρωσική απάντηση, αναφέρει το Politico, επικαλούμενο δύο Ευρωπαίους και έναν Αμερικανό αξιωματούχο.
Το Πεντάγωνο αναμένεται να ακυρώσει ένα σχέδιο για την αποστολή πυραύλων Tomahawk στη Γερμανία, εν μέρει επειδή οι αξιωματούχοι ανησυχούν ότι η Ρωσία θα το εκλάβει ως κλιμάκωση, αναφέρει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με πηγές, η Ουάσινγκτον φοβάται ότι η Ρωσία θα προβεί σε αντίποινα εάν παραδοθούν οι πύραυλοι.
Η απόφαση αυτή πιθανότατα συνδέεται επίσης με τη μείωση του στρατιωτικού οπλοστασίου των ΗΠΑ εν μέσω της σύγκρουσης με το Ιράν .
Σύμφωνα με δύο πηγές του Πενταγώνου, δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί σχέδια σχετικά με τους 50.000 στρατιώτες που η Ουάσινγκτον αποφάσισε επίσης να μην στείλει στη Γερμανία την άνοιξη.
Όπως σημειώνει το Politico, το Βερολίνο ανησυχεί ότι η μείωση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη θα αναγκάσει τις χώρες της ηπείρου να καλύψουν τα αμυντικά κενά ταχύτερα από ό,τι μπορούν να διαχειριστούν οι στρατιωτικές τους βιομηχανίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης