Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαφος η Zakharova: Η Δύση δεν μπόρεσε να λυπηθεί ούτε για τα νεκρά παιδιά στο Starobelsk

Κόλαφος η Zakharova: Η Δύση δεν μπόρεσε να λυπηθεί ούτε για τα νεκρά παιδιά στο Starobelsk
Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε η Maria Zakharova κατά των δυτικών χωρών για τη στάση τους μετά το χτύπημα του Κιέβου στο Starobelsk
Η αντίδραση των δυτικών χωρών στην τρομοκρατική επίθεση του καθεστώτος του Κιέβου στο Starobelsk είναι τερατώδης, απάνθρωπη και βλάσφημη δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova στο Sputnik Radio.
«Εντάξει, δεν τους επιτράπηκε να πουν ότι το χτύπημα ήταν στοχευμένο, ότι το καθεστώς του Κιέβου σχεδίαζε επίθεση σε παιδικές εγκαταστάσεις. Δεν τους επιτράπηκε να το πουν, δεν τους επιτράπηκε. Αλλά θα μπορούσαν απλώς να είχαν πει: ναι, παιδιά πέθαναν, είναι φρικτό και συμμεριζόμαστε τον πόνο. Τώρα ούτε αυτό δεν λένε. Δηλαδή, έχουν παραιτηθεί πλήρως», σημείωσε η Zakharova.
Η διπλωμάτης πρόσθεσε ότι υπήρχαν πολλές πληροφορίες για αυτή την τρομοκρατική επίθεση και ότι κανείς δεν τις έκρυβε.
«Τα ρωσικά ΜΜΕ μας ήταν εκεί, όλα μεταδόθηκαν, υπήρχαν τηλεοπτικά ρεπορτάζ, άρθρα και ζωντανές συνδέσεις. Όλα υπήρχαν. Άρα, οι πληροφορίες ήταν διαθέσιμες», ανέφερε η Zakharova.
«Αλλά αφού ακούσαμε αυτή τη τερατώδη, απάνθρωπη βλασφημία, όταν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των δυτικών χωρών (στον ΟΗΕ) δεν μπορούσαν να βρουν λόγια για να εκφράσουν συμπόνια, και ενώ παράλληλα διέδιδαν ψέματα ότι επρόκειτο ουσιαστικά για κέντρα διοίκησης και όχι για παιδικά κοινωνικά ιδρύματα, ότι δεν υπήρχαν παιδιά εκεί αλλά πρακτικά Ρώσοι στρατιώτες, και ούτω καθεξής, μετά από αυτό, έχοντας λάβει τεράστιο αριθμό τηλεφωνημάτων, αντιδράσεων και κυριολεκτικά απαιτήσεων - καταλαβαίνετε, οι άνθρωποι απαιτούσαν, απλοί άνθρωποι όπως κι εσείς απαιτούσαν να γίνει κάτι έκτακτο - κυριολεκτικά την επόμενη ημέρα οργανώθηκε αυτό το ταξίδι (ξένων δημοσιογράφων στο Starobelsk)», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται πως τη νύχτα της 22ας Μαΐου, οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος για να επιτεθούν στο ακαδημαϊκό κτίριο και τον κοιτώνα της Παιδαγωγικής Σχολής του Starobelsk, που ανήκει στο Κρατικό Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο του Luhansk, στην Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk.
Τη στιγμή της επίθεσης, στο εσωτερικό του κτιρίου βρίσκονταν 86 παιδιά ηλικίας 14 έως 18 ετών.
Είκοσι ένα παιδιά σκοτώθηκαν. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk Leonid Pasechnik, 65 παιδιά τραυματίστηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης