Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Οι παραβιάσεις της εκεχειρίας στο Hormuz δείχνουν την «κακή θέληση» των ΗΠΑ, θα λάβουν αποφασιστική απάντηση

Ιράν: Οι παραβιάσεις της εκεχειρίας στο Hormuz δείχνουν την «κακή θέληση» των ΗΠΑ, θα λάβουν αποφασιστική απάντηση
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν προειδοποίησε σε ανακοίνωσή του ότι η πραγματική συμπεριφορά της Ουάσινγκτον έχει αποκαλυφθεί για άλλη μια φορά και ότι καμία πράξη επιθετικότητας δεν θα μείνει αναπάντητη
Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις «κατάφωρες και αδικαιολόγητες» παραβιάσεις της εκεχειρίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Στενό του Hormuz.
Το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε σε ανακοίνωσή του ότι η πραγματική συμπεριφορά της Ουάσινγκτον έχει αποκαλυφθεί για άλλη μια φορά και ότι καμία πράξη επιθετικότητας δεν θα μείνει αναπάντητη.
«Η διάπραξη αυτών των επιθετικών ενεργειών, που συμπίπτει με τη συνεχιζόμενη διπλωματική διαδικασία με τη μεσολάβηση του Πακιστάν, αποκάλυψε για άλλη μια φορά την κακή θέληση και την κακή πίστη του κυβερνώντος κατεστημένου των Ηνωμένων Πολιτειών ενώπιον του ιρανικού έθνους, των λαών της περιοχής και της διεθνούς κοινότητας».
Ο εκπρόσωπος της CENTCOM, της Κεντρικής Διοίκησης του Αμερικανικού στρατού, παραδέχτηκε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πλήγματα στο νότιο Ιράν, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για «επιθέσεις αυτοάμυνας» που στόχευαν «σημεία εκτόξευσης πυραύλων και ιρανικά σκάφη που επιχειρούσαν να τοποθετήσουν νάρκες» κοντά στο στρατηγικό λιμάνι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης