Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Dassault παραδίδει νέα παρτίδα μαχητικών Rafale στην Αίγυπτο - Σε εξέλιξη οι παραδόσεις 300 μαχητικών

Η Dassault παραδίδει νέα παρτίδα μαχητικών Rafale στην Αίγυπτο - Σε εξέλιξη οι παραδόσεις 300 μαχητικών
ύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, οι παραδόσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του 2026
Η γαλλική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Dassault Aviation παρέδωσε μια νέα παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών Rafale στην Αίγυπτο, στο πλαίσιο της δεύτερης παραγγελίας της χώρας για αυτό το είδος αεροσκάφους.
Οι σχετικές φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από έναν χρήστη του δικτύου Χ με το ψευδώνυμο «Egypt's Intel Observer» .
Μεταξύ των προετοιμασμένων αεροσκαφών, καταγράφηκαν τρία αεροσκάφη σε διαμόρφωση δύο θέσεων - DM23, DM24 και DM26.
Και τα τρία μαχητικά αεροσκάφη εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο του εργοστασίου της Dassault στο Bordeaux-Mérignac. Αυτή η εγκατάσταση είναι η κύρια βάση της Dassault Aviation όπου συναρμολογείται και δοκιμάζεται το Rafale πριν αποσταλεί στους πελάτες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προμήθεια αυτών των αεροσκαφών πραγματοποιείται στο πλαίσιο της σύμβασης του 2021.
Η πρώτη συμφωνία υπογράφηκε από τα μέρη το 2015, βάσει της οποίας το Κάιρο παρέλαβε 24 μαχητικά αεροσκάφη.
Στο πλαίσιο της δεύτερης παραγγελίας, η Αίγυπτος αγόρασε άλλα 31 αεροσκάφη.
Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, οι παραδόσεις θα συνεχιστούν μέχρι το 2026.

Rafal-DM24-1536x1025.jpg

Ταυτόχρονα, ορισμένοι παρατηρητές πιστεύουν ότι αυτοί οι όροι ενδέχεται να αλλάξουν λόγω του σημαντικού φόρτου εργασίας της Dassault με τις παραγγελίες εξαγωγής.
Συνολικά, η Αίγυπτος έχει παραγγείλει 55 μαχητικά Rafale, εκ των οποίων 32 μονάδες έχουν ήδη παραδοθεί στον πελάτη.
Σήμερα, το συνολικό βιβλίο παραγγελιών εξαγωγής για τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale ξεπερνά τις 300 μονάδες.
Για αυτόν τον λόγο, η εταιρεία αυξάνει ραγδαία τον ρυθμό παραγωγής.
Για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, η Dassault Aviation άνοιξε μια νέα γραμμή παραγωγής για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1970.
Η νέα μονάδα παραγωγής στην πόλη Cergy, βορειοδυτικά του Παρισιού, εγκαινιάστηκε επίσημα το καλοκαίρι του 2024, αλλά δεν τέθηκε σε πλήρη λειτουργία μέχρι το 2025. Σταδιακά αντικατέστησε τις λειτουργίες του απαρχαιωμένου εργοστασίου στο Argenteuil, όπου προηγουμένως πραγματοποιούνταν η συναρμολόγηση του Rafale.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης