Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή απάντηση Zakharova στις απειλές Zelensky για την 9η Μαΐου – «Οι Ναζί επιτίθενται ξανά, 80 χρόνια μετά»

Σκληρή απάντηση Zakharova στις απειλές Zelensky για την 9η Μαΐου – «Οι Ναζί επιτίθενται ξανά, 80 χρόνια μετά»
Μιλώντας στο πρακτορείο TASS, η Ρωσίδα αξιωματούχος παραλλήλισε ευθέως τη σημερινή ηγεσία της Ουκρανίας με το ναζιστικό καθεστώς του 1945.
Δριμεία επίθεση κατά του Κιέβου εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova… με φόντο τις επερχόμενες εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα της Νίκης.
Με αφορμή τις πρόσφατες προειδοποιήσεις του Volodymyr Zelensky για πιθανά πλήγματα με drones κατά τη διάρκεια των ρωσικών εορτασμών στις 9 Μαΐου, η Zakharova δεν μάσησε τα λόγια της.
Μιλώντας στο πρακτορείο TASS, η Ρωσίδα αξιωματούχος παραλλήλισε ευθέως τη σημερινή ηγεσία της Ουκρανίας με το ναζιστικό καθεστώς του 1945.
«Οι Ναζί αντιστέκονται απεγνωσμένα στην Ημέρα της Νίκης, όπως ακριβώς έκαναν πριν από 80 χρόνια στη Γερμανία. Το ίδιο ακριβώς φαινόμενο παρατηρούμε και σήμερα στην Ουκρανία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η 9η Μαΐου στο στόχαστρο

Η Μόσχα φαίνεται πως αντιμετωπίζει τις απειλές για επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) όχι απλώς ως στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά ως μια ιερόσυλη απόπειρα να πληγεί η ιστορική μνήμη και η υπερηφάνεια του ρωσικού λαού.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ:
Η αντίσταση που προβάλλει το Κίεβο είναι η «τελευταία αναλαμπή» μιας ιδεολογίας που ηττήθηκε το 1945.
Οι απειλές του Zelensky αποδεικνύουν, κατά τη Μόσχα, την πλήρη «αποχαλίνωση» των δυνάμεων που ελέγχουν την Ουκρανία.
Η ρητορική αυτή αναμένεται να πυροδοτήσει νέο κύκλο έντασης, καθώς η 9η Μαΐου πλησιάζει και η Ρωσία ετοιμάζεται για τις παραδοσιακές παρελάσεις στην Κόκκινη Πλατεία, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Η δήλωση της Zakharova στέλνει ένα σαφές μήνυμα: Για τη Μόσχα, η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός πόλεμος, αλλά μια ιστορική συνέχεια της μάχης κατά του φασισμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σφοδρότητα των μελλοντικών επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης