Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shahram Irani (IRGC): Σύντομα το Ιράν θα παρουσιάσει ένα όπλο που ο εχθρός «φοβάται βαθιά», θα πάθουν καρδιακή προσβολή

Shahram Irani (IRGC): Σύντομα το Ιράν θα παρουσιάσει ένα όπλο που ο εχθρός «φοβάται βαθιά», θα πάθουν καρδιακή προσβολή
Αντιμέτωπες με την επιθετικότητα που ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ιράν πραγματοποίησαν τουλάχιστον 100 κύματα αποφασιστικών και επιτυχημένων αντιποίνων εναντίον ευαίσθητων αμερικανικών και ισραηλινών στόχων σε μια μεγάλη έκταση της περιοχής της Δυτικής Ασίας.
Σχετικά Άρθρα
Ο Διοικητής του Ναυτικού του Ιράν, Υποναύαρχος Shahram Irani, δήλωσε ότι το Ιράν θα αντιμετωπίσει «πολύ σύντομα» τον εχθρό με ένα όπλο «το οποίο φοβάται βαθιά».
«Και είναι ακριβώς δίπλα τους επίσης», σημείωσε αναφερόμενος στο εν λόγω όπλο, προσθέτοντας, «ελπίζω να μην πάθουν καρδιακή προσβολή».
Ο διοικητής σημείωσε πώς οι εχθροί είχαν λανθασμένα πιστέψει ότι θα επιτύχουν τα αποτελέσματα που είχαν επιδιώξει μέσω της τελευταίας τους επίθεσης κατά του Ιράν «στο συντομότερο δυνατό χρόνο», προσθέτοντας:
«Αυτή η ίδια η υπόθεση έχει πλέον μετατραπεί σε αστείο στις στρατιωτικές ακαδημίες».
Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις αντιποίνων του Ναυτικού εναντίον εχθρικών στόχων καθ' όλη τη διάρκεια της επιθετικότητας, ο Shahram Irani ανέφερε έως και επτά πυραυλικές επιχειρήσεις εναντίον του αεροπλανοφόρου Abraham Lincoln.
Τα αντίποινα, πρόσθεσε, εμπόδισαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να εκτοξεύσουν αεροσκάφη ή να διεξάγουν αεροπορικές επιχειρήσεις από το αεροπλανοφόρο για ένα χρονικό διάστημα.

Αντιμέτωπες με την επιθετικότητα που ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ιράν πραγματοποίησαν τουλάχιστον 100 κύματα αποφασιστικών και επιτυχημένων αντιποίνων εναντίον ευαίσθητων αμερικανικών και ισραηλινών στόχων σε μια μεγάλη έκταση της περιοχής της Δυτικής Ασίας.

Ο διοικητής δήλωσε ότι οι πολεμικές προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών οδήγησαν στην ανάπτυξη πυραύλων εναντίον του ιρανικού εδάφους από πλατφόρμες που βασίζονταν σε ναυτικές μονάδες, προτού εμπλακούν σε περισσότερες πλατφόρμες πυραύλων, γεγονός που απαιτούσε την προσθήκη περισσότερων αντιτορπιλικών.
Ένα άλλο μέρος των αντιποίνων του Ιράν περιελάμβανε το κλείσιμο του στρατηγικού Στενού του Hormuz σε πλοία που ανήκουν σε εχθρούς και τους συμμάχους τους.
Στη συνέχεια, η Ισλαμική Δημοκρατία υπέβαλε την πλωτή οδό σε περαιτέρω περιορισμούς, εξαρτώντας τη διέλευση των πλοίων από την εξασφάλιση άδειας από τις αρμόδιες ιρανικές αρχές.
Η τελευταία κίνηση ήρθε μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ για τη συνέχιση του παράνομου αποκλεισμού που προσπαθούν να επιβάλουν σε ιρανικά πλοία και λιμάνια.
Σύμφωνα με τον διοικητή, το Ιράν έχει κλείσει το Στενό του Hormuz από την Αραβική Θάλασσα.
«Εάν πλησιάσουν περισσότερο, θα αναλάβουμε επιχειρησιακή δράση χωρίς καθυστέρηση».

Παρά τον αποκλεισμό, πρόσθεσε, «ορισμένα πλοία έχουν αναχωρήσει από τα λιμάνια μας και κάποια έχουν φτάσει στον προορισμό τους».
Καταδίκασε επίσης έντονα την παράνομη κατάσχεση ορισμένων ιρανικών σκαφών από τις αμερικανικές δυνάμεις στο πλαίσιο του αποκλεισμού, την οποία κατήγγειλε όχι μόνο ως «πειρατεία» αλλά και ως «ομηρεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης