Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέει η μετοχή του Spotify: «Αγκάθι» για τους επενδυτές οι δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον

Καταρρέει η μετοχή του Spotify: «Αγκάθι» για τους επενδυτές οι δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον
Παρά τα ισχυρά κέρδη, η Spotify βλέπει τη μετοχή της να κατρακυλά, καθώς οι επενδυτές “κολλάνε” στις απογοητευτικές προβλέψεις για το μέλλον
Σχετικά Άρθρα
Οι μετοχές της σουηδικής εταιρείας streaming ήχου Spotify υποχώρησαν κατά 9% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς οι χαλαρές προβλέψεις επισκίασαν την αύξηση των κερδών.
Η μετοχή που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υποχώρησε έως και 12% μετά την ανακοίνωση των κερδών πριν από την ανακοίνωση της κερδοφορίας, προτού αντισταθμίσει μέρος των απωλειών.
έσοδα του πρώτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 8% σε σχέση με πέρυσι, στα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ (5,3 δισεκατομμύρια δολάρια), ενώ οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες (MAU) αυξήθηκαν κατά 12% σε ετήσια βάση, στα 761 εκατομμύρια, και οι δύο λίγο πάνω από τις εκτιμήσεις της FactSet.
Οι premium συνδρομητές αυξήθηκαν κατά 9% στα 293 εκατομμύρια, αντανακλώντας 3 εκατομμύρια τριμηνιαίες καθαρές προσθήκες, ανέφερε το Spotify.

Αναμονή για 17 εκατομμύρια χρήστες

Για το τρέχον τρίμηνο, το Spotify αναμένει να προσθέσει 17 εκατομμύρια χρήστες στο διαδίκτυο, φτάνοντας τα 778 εκατομμύρια MAU. Αναμένει να αυξήσει τους premium συνδρομητές του κατά 6 εκατομμύρια, φτάνοντας τα 299 εκατομμύρια.
Ενώ οι προβλέψεις για το δεύτερο τρίμηνο της MAU ήταν ελαφρώς υψηλότερες από τις προσδοκίες της Wall Street, οι καθαροί συνδρομητές premium αναμενόταν να αυξηθούν σε λίγο πάνω από 300,4 εκατομμύρια, σύμφωνα με αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet.
Οι οδηγίες «υπόκεινται σε σημαντική αβεβαιότητα», ανέφερε η Spotify σε μια παρουσίαση κερδών.
Τα λειτουργικά κέρδη αναμένονταν στα 630 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Street ανέμενε περισσότερα από 680 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της FactSet.
Το Spotify έχει επανειλημμένα αυξήσει τις τιμές για την premium συνδρομή του σε μια προσπάθεια βελτίωσης της κερδοφορίας.
Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία αύξησε την τιμή συνδρομής από 11,99 δολάρια σε 12,99 δολάρια τον μήνα στις ΗΠΑ.
Στο κλείσιμο της Δευτέρας, η μετοχή είχε υποχωρήσει κατά 14% σε ετήσια βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης