Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Νορβηγία απαγορεύει τα κοινωνικά δίκτυα για παιδιά κάτω των 16 ετών

Η Νορβηγία απαγορεύει τα κοινωνικά δίκτυα για παιδιά κάτω των 16 ετών
Η Νορβηγία ετοιμάζει νόμο-«φρένο» για τα social media, απαγορεύοντας την πρόσβαση σε χρήστες κάτω των 16 ετών
Η Νορβηγία ανακοίνωσε σχέδια για την εισαγωγή νομοθεσίας που θα απαγορεύει την πρόσβαση σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για χρήστες κάτω των 16 ετών, καθιστώντας τη μία από τις τελευταίες χώρες που κινούνται προς αυστηρότερα ηλικιακά όρια στο διαδίκτυο για τα παιδιά.
Ο πρωθυπουργός Jonas Gahr Støre δήλωσε ότι το προτεινόμενο νομοσχέδιο αποσκοπεί στο να διασφαλίσει ότι η παιδική ηλικία δεν θα κυριαρχείται από ψηφιακές πλατφόρμες:
«Εισάγουμε αυτή τη νομοθεσία επειδή θέλουμε μια παιδική ηλικία όπου τα παιδιά θα είναι παιδιά. Το παιχνίδι, οι φιλίες και η καθημερινή ζωή δεν πρέπει να καταλαμβάνονται από αλγορίθμους και οθόνες»!
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το μέτρο αποσκοπεί στην προστασία της ψηφιακής ευημερίας των παιδιών, χαρακτηρίζοντάς το «σημαντικό μέτρο για τη διαφύλαξη της ψηφιακής ζωής των παιδιών».
Σύμφωνα με τους προτεινόμενους κανόνες, οι εταιρείες τεχνολογίας θα υποχρεούνται να εφαρμόσουν αποτελεσματικά συστήματα επαλήθευσης ηλικίας και να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση από τη στιγμή που ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ.
Η υπουργός Ψηφιοποίησης και Δημόσιας Διοίκησης Karianne Tung τόνισε ότι η ευθύνη θα βαραίνει τις πλατφόρμες και όχι τους χρήστες:
«Αναμένω από τις εταιρείες τεχνολογίας να διασφαλίσουν ότι τηρείται το ηλικιακό όριο… Τα παιδιά δεν μπορούν να φέρουν την ευθύνη να αποφεύγουν πλατφόρμες που δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν. Αυτή η ευθύνη ανήκει στις εταιρείες που παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες».
Η νορβηγική κυβέρνηση ανέφερε ότι η πρωτοβουλία βασίζεται σε υφιστάμενες πολιτικές που στοχεύουν στη μείωση του χρόνου μπροστά σε οθόνες για τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων εθνικών οδηγιών και περιορισμών στη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης