Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράκ ευχαριστεί το Ιράν για την ελεύθερη διέλευση από το Στενό του Hormuz

Το  Ιράκ ευχαριστεί το Ιράν για την ελεύθερη διέλευση από το Στενό του Hormuz
Ο ΥΠΕΞ Fuad Hussein επανέλαβε τη θέση της Βαγδάτης για την ανάγκη εγκατάλειψης του πολέμου και την επίλυση των διαφορών μέσω διαλόγου και ειρηνικών συνομιλιών
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ, Fuad Hussein, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στο Ιράν για την άδεια διέλευσης τάνκερ με ιρακινό πετρέλαιο από το Στενό του Hormuz, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράκ την Κυριακή 5 Απριλίου 2026.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο υπουργός δέχθηκε τον Ιρανό πρέσβη στο Ιράκ και τόνισε τη σημασία της συνέχισης αυτής της συνεργασίας στο άμεσο μέλλον.
Ο Fuad Hussein επανέλαβε επίσης τη θέση της Βαγδάτης για την ανάγκη εγκατάλειψης του πολέμου και την επίλυση των διαφορών μέσω διαλόγου και ειρηνικών συνομιλιών.
Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen είχε αναφέρει ότι ένα τάνκερ με ιρακινό πετρέλαιο πέρασε από το Στενό του Hormuz.
Το Σάββατο (4/4), το επιτελείο Khatam al-Anbiya των Ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε ότι το Ιράκ έχει απελευθερωθεί πλήρως από τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στη διέλευση από το Στενό του Hormuz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης